Més de 1.800 corredors de tot el món es donen cita aquest cap de setmana a la “FINESTRAT COSTA BLANCA TRAILS”

Finestrat rep el guardó “Iglú verd” d’ECOVIDRIO per superar el repte d’incrementar la recollida selectiva d’aquests residus
10/11/2022
Obri a Finestrat la primera botiga de la península de la Marca Alemanya Müller
16/11/2022

SERAN 6 CARRERES, 300 QUILÒMETRES PER LES PRINCIPALS MUNTANYES DE LA COSTA BLANCA, PUNTUABLES PER AL URTMB WORLD SÈRIES, EL CIRCUIT DE TRAIL MÉS PRESTIGIÓS DEL MÓN I AMB EL PUIG CAMPANA COM A PROTAGONISTA INDISCUTIBLE DEL RECORREGUT

Tot llest per a donar el tret d’eixida a l’edició 2022 de la Finestrat Costa Blanca Trails que se celebra aquest cap de setmana del 18 al 20 de novembre amb 1.800 participants. Un total de 6 proves discorren per les famoses muntanyes alacantines deixant constància del gran escenari de trail amb el qual compta la província. El diputat provincial d’Esports, Bernabé Cano, i l’alcalde de la localitat Juanfran Pérez Llorca, han presentat aquest matí tots els detalls d’aquest esdeveniment que destaca per l’espectacularitat de l’entorn natural, la duresa de l’itinerari i la proximitat a la mar. També han sigut presents el regidor d’Esports, David Alarcón, i el director tècnic de la prova, Romualdo Doménech.

“A través d’esport aconseguim promocionar la Costa Blanca i sobretot l’Interior de la Marina Baixa. Donar a conéixer l’entorn d’aquesta carrera és donar a conéixer alguns dels paratges més extraordinaris de la nostra província. La Costa Blanca Trail és uns dels esdeveniments esportius més importants del nostre calendari esportiu i comptarà sempre amb el nostre suport i dedicació des de la Diputació d’Alacant” va assenyalar el diputat provincial d’Esports, Bernabé Cano.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL DIPUTAT PROVINCIAL D’ESPORTS, BERNABÉ CANO, ACÍ

“Estem davant l’esdeveniment esportiu de l’any a Finestrat i un dels més importants de la Comunitat”, va assenyalar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. “Aquesta edició es donaran cita 1.800 corredors d’una vintena de nacionalitats. Seran, per tant, més de 3.000 persones entre participants i acompanyants, amb tot el que això suposa per a la projecció de la nostra localitat com a destí de turisme esportiu i sostenible”. La primera autoritat local va posar en valor el respecte a l’entorn “perquè hi ha una consciència absoluta de protecció cap al nostre medi ambient, que va de bracet de la promoció, de donar a conéixer Finestrat entre totes les persones que ens visiten atrets per aquesta prova esportiva de primer nivell”.

.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE DE FINESTRAT, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

“Finestrat Costa Blanca Trails”: 6 distàncies amb la novetat de la Ultra 75K Relevosx2

La prova Costa Blanca Trails compta amb 6 modalitats de carreres que tenen com a principal atractiu el seu recorregut per les muntanyes que coronen la Costa Blanca. Sens dubte, la prova estrela és el Gran Trail Costa Blanca 101K que et porta des del Puig Campana fins al pic de la serra d’Aitana com a punt més alt de la província passant per la Serrella, la Mallada del Llop, el pic Serrella, Pla de la Casa i el Recingle Alt.

Li segueix de prop l’Ultra Trail Costa Blanca en la modalitat de 75K que aquesta edició incorpora una novetat: la Ultra Trail Costa Blanca Relleus x2, és a dir, l’opció de córrer aquesta distància per relleus en dos trams de 35 i 40 quilòmetres. Això dona l’oportunitat de participar en equips de dos fomentant la companyonia i impulsant el treball en conjunt, repartint l’esforç però multiplicant les ganes d’arribar junts a meta.

La Marató Costa Blanca 46K alberga la màgia del cim més vistós, la del Puig Campana, passant per les parets del Ponoig i paratges com el Racó dels Tovaines, el Port de l’Arch i el Goleró. És sens dubte, la prova estrela del cap de setmana amb 600 participants.

Per a tancar el cap de setmana esportiu, Finestrat Costa Blanca Trails aposta també per distàncies més reduïdes sense perdre l’encant del terreny i oferint als participants un nivell concorde a les exigències de l’escenari alacantí en distàncies més assequibles. Per això, tanquen el cartell de carreres el Trail Puig Campana amb un total de 29 quilòmetres i més de 2.000 metres de desnivell positiu i el Mini Trail Finestrat de 20 quilòmetres circumval·lant les faldes del Puig Campana, passant pel Coll de Llamp i el Coll de Sacarest. Aquesta última pot realitzar-se també caminant amb l’objectiu d’acostar aquest esdeveniment esportiu a un major nombre de persones.

A més, totes les carreres qualifiquen per a UTMB World Sèries, el circuit amb més prestigi del món de trail a més d’aportar els famosos punts ITRA. Córrer en Costa Blanca Trails sempre suma i fa que cada vegada més corredors l’assenyalen en el seu calendari anual com una cita imprescindible.

Corredors destacats a la Finestrat Costa Blanca Trails 2022

En aquesta edició participen corredors de 18 nacionalitats diferents des de Portugal, el Japó, Suïssa, el Regne Unit passant per Indonèsia, Corea del Sud o els Estats Units. Quant a corredors destacats en la modalitat de 101K estarà Miguel Mataix que va quedar primer en les 100 milles Privilegi 2021, Ana Cristina Constantin que va fer podi a Canfranc Ultra 100K i Mark Darbyshire que va quedar tercer en Penyagolosa Trails 2021. En la modalitat de 75K estarà Eugenia Gil que va conquistar el primer lloc en la Ultra Transsilvània de 80K enguany i Alberto Plazas en la mateixa distància. En el 46K de Costa Blanca Trails tindrem a Álvaro González que va quedar primer en el TP60 del Gran Trail Peñalara 2022 i Rodrigo Monasor. En la prova de 29K correrà Javi Bodas que ja ha guanyat altres edicions de Costa Blanca Trails en distàncies més llargues.

En definitiva, 6 proves repartides durant 3 dies, 1.800 participants recorrent quasi 300 quilòmetres que sumen totes les distàncies, 200 voluntaris, en la seua majoria del club local CE EL Portell de Finestrat, que controlen el recorregut i ajuden a qui el requerisca… resistència, duresa, bellesa, proximitat a la mar, ganes de superar-se. Aquest cap de setmana arriba la Finestrat Costa Blanca Trails 2022.

(GABINET PREMSA.14.11.2022)