Membres de l’Associació “Cooperación África” van compartir la seua experiència de cooperació sanitària a Togo en la Setmana de la Salut de Finestrat

Set jugadors del CFUE Finestrat convocats per la FFCV per a la Jornada de tecnificació de la selecció valenciana
25/11/2019
Finestrat present en el Smart City Expo World Congress amb el seu projecte “Muntanya intel·ligent Puig Campana”
25/11/2019

La Casa de Cultura de Finestrat va acollir ahir la primera xarrada de la Setmana de la Salut 2019 dedicada a la “Solidaritat en els temps de crisi: cooperació sanitària a Togo”. El Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares, va ser l’encarregat de presentar aquesta xarrada que va ser impartida per membres de l’Associació Cooperación África com Pedro L. Torrús (uròleg cooperant), José Espí Romero, anestesiòleg cooperant i Jose L. Morante López, cirurgià cooperant. “Testimonis directes de situacions d’emergència sanitària, va indicar Llinares en l’obertura, i que acaben de tornar fa just un mes d’una expedició a Togo on han estat ajudant a la població durant 14 dies. Per tant, ningú millor que ells, que han estat sobre el terreny, per a acostar-nos tot el que realment representa la cooperació sanitària”.

Xarrada a la Cala sobre sòl pelvià
Aquesta vesprada continuen la Setmana de la Salut en el Centre Multiusos de la Cala amb la xarrada dedicada al sòl pelvià: “Què és, per què es debilita i com enfortir-lo”. “El deteriorament del sòl pelvià és un trastorn que arriba a afectar 1 de cada 3 dones, va assenyalar l’edil de Sanitat, Nati Algado, especialment després de la maternitat i que s’agreuja amb l’edat. Per a entendre millor aquesta problemàtica parlarem amb professionals d’aquest àmbit que ens facilitaran pautes per a enfortir aqueixa musculatura”. Aquesta xarrada se celebrarà a partir de les 18:00 hores comptant amb Pilar Marco, metge especialista en Medicina Física i Rehabilitació i Maribel Algado Rabasa, fisioterapeuta de Fisiofines.

Des de la Regidoria de Sanitat van informar que l’última xarrada, prevista per a demà i dedicada al benestar emocional, es posposa fins a nova data per causes alienes al consistori.

Finalment, la regidora de Sanitat, Nati Algado, va agrair la col·laboració de l’Associació “Cooperación África” que ahir van ser els protagonistes de la jornada “en compartir amb els veïns de Finestrat la seua recent experiència a Togo i tot el que fan allí per a contribuir a tindre un món millor”. També va tindre paraules per a les empreses locals dedicades a l’àmbit de la salut, FisioFinestrat i FormaSalud, per la seua implicació en la celebració de l’edició 2019 de la Setmana de la Salut. I va animar a la població a acudir aquesta vesprada a la xarrada que tindrà lloc en el Centre Multiusos de la Cala dedicada al sòl pelvià.

GABINET DE PREMSA: 21-11-2019