Demà comencen els 4 dies de festes patronals de Finestrat plens de tradició, música, pólvora i actes per a tots els públics

Contestació al comunicat del PSPV-PSOE sobre sorolls per maquinària pesada a l’estiu
21/08/2018
Acaben les obres de la nova cuina per a la celebració d’esdeveniment a la Plaça de la Unió Europea de Finestrat
22/08/2018

Dijous 23, “Dia de la Vespra”

Demà comencen les festes patronals de Finestrat en honor a Sant Bertomeu i al Santíssim Crist del Remei que se celebraran fins a aquest diumenge, 26 d’agost. El volteig de campanes en l’Església parroquial de Sant Bertomeu a les 12:00 hores marcarà l’inici de les dates més esperades per tots els finestratins amb el conegut com “Dia de la Vespra”. Unes cercaviles amb la música de la bandeta Tropical recorrerà tots els carrers del nucli històric per a cridar a la festa. Aquesta cercavila arribarà a la Cala a les 17:00 hores, com fan tots els anys, per a invitar a participar en les festes als veïns i als turistes d’aquesta zona. Després arribarà un dels esdeveniments més multitudinaris del programa: l’arreplegà “de barraques” (20:00 hores), una divertida desfilada en què la Comissió “Festers 2018” va “arreplegant” als festers passant barraca per barraca al ritme de la música. La novetat és que l’arreplegà finalitzarà enguany en la Plaça de la Unió Europea on els membres de la Comissió protagonitzaran un pregó per a tots els seus veïns. Des d’allí mateix es dispararà la primera mascletà de les festes i, a continuació, hi haurà una “punxaeta” a càrrec de la Comi. A mitjanit, la Plaça del Poble acollirà una gran revetla amenitzada per l’orquestra “Freedom”.

Divendres 24, Dia del Santíssim Crist del Remei, Sant Bertomeu i “Nit del foc i rellamps”

Entre els actes més solemnes de les festes de Finestrat està la Baixada del Sant Crist del Remei des de l’Ermita fins a l’Església de Sant Bertomeu. Aquesta “baixada” se celebra en el matí del divendres, a les 11:45 hores i, a continuació, s’ofereix una missa cantada per l’Agrupació Coral de Finestrat. Aquest mateix dia té lloc a la vesprada l’ofrena de flors als sants patrons des de l’Avinguda Benidorm (CEIP “Puig Campana”, 19:30 hores). A més, en aquesta jornada se celebren actes lúdics com la festa de la bromera (Plaça de la Unió Europea, 16:30 hores) i actes pirotècnics impulsats des de l’Associació Cultural la Cordà com el correfocs i la cordà que tindrà lloc en el carrer Fonteta a partir de les 01:00 hores. En aquest cas és important indicar que, per motius de seguretat, només podran participar els membres de “l’Associació Cultural Cordà de Finestrat” amb la titulació CRE i l’equipament corresponent.

Altres actes litúrgics d’aquests dies són la missa en honor als difunts (dijous 23; 19:00 hores) i la processó del diumenge 26 (20:00 hores).

Dissabte 25, “Dia de l’Humor” i Diumenge 26, “Dia dels Xiquets i dels Majors”

En clau lúdica és important destacar la desfilada de l’humor en què els festers omplin els carrers amb les seues disfresses més originals (dissabte 25, 20:00 hores), el concurs “El Gran Prix” (diumenge 26, 16:00 hores) i també els actes pensats per als més menuts com l’animació infantil (dissabte 25, 11:30 hores, Plaça de la Unió Europea) amb “bouets” i “traca de joguets” i el parc infantil i aquàtic del diumenge al matí (de 11:00 a 14:00 hores). És important destacar, com a esdeveniment consolidat en el programa any rere any, la tradicional “Menjar dels Majors” en què s’homenatja a tots els jubilats i pensionistes de Finestrat (diumenge 26, 14:00 hores, Sala Jove).

El programa d’actes està organitzat per la Comissió d’enguany “Festers 2018”, en col·laboració amb la Regidoria de Festes i l’Associació cultural “Cordà de Finestrat” per als actes pirotècnics. A Finestrat enguany participen prop de 50 barraques compostes per veïns de totes les edats i a les quals cada vegada se sumen més ciutadans d’una altra nacionalitat. L’alcalde, Juan Francisco Pérez Llorca, va invitar a compartir aquestes jornades festives i va realitzar una crida als veïns de la comarca i turistes per a “descobrir el nostre nucli històric a través de les tradicions més populars de Finestrat Per”. la seua banda l’edil de Festes, Amelia Mayor també va invitar a visitar el municipi durant aquests dies perquè amb “les festes mantenim vives els nostres costums i les transmetem de generació en generació Major va felicitar”. a la Comissió per l’organització del programa i va agrair a l’Associació cultural La Cordà l’impuls dels actes pirotècnics com la cordà que sumen “cada vegada més seguidors a Finestrat. Finestrat”.

(GABINET PREMSA. 22.8.2018)

Consultar programa complet ací