Malestar a Finestrat per les queixes rebudes pel Servei del Jutjat de Pau , assumit ara per la Generalitat

Tornen els Fanalets al Centre Històric de Finestrat
03/02/2023
Nova edició dels tallers per a superar la bretxa digital
06/02/2023

L’AJUNTAMENT DE FINESTRAT ELEVA AL JUTGE DEGÀ DE BENIDORM LES QUEIXES REMESES PELS SEUS VEÏNS

“Molt preocupats per com ha començat a funcionar el Jutjat de Pau, una vegada que el personal de l’Ajuntament ha deixat de prestar el servei. Des d’octubre el jutjat de pau l’ha assumit la Conselleria de justícia de la Generalitat i realment no estem gens satisfets amb el servei que estan prestant, ni nosaltres ni els nostres veïns”. Així es manifestava el 1r Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Finestrat, Víctor Darío Llinares, després de les nombroses queixes rebudes pel servei de l’Oficina de Jutjat de pau. Una oficina atesa fins al mes d’octubre per funcionàries municipals i que ara depén de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, en tindre Finestrat més de 7.000 habitants.

Per això, des de l’Ajuntament s’ha elevat aquestes queixes al Jutge Degà de Benidorm, responsable del seu partit judicial, perquè se solucionen com més prompte millor les possibles deficiències que s’estan produint.

Conéixer la situació geogràfica de Finestrat

El tinent alcalde va posar l’accent que “el personal municipal coneix la situació geogràfica de la localitat, sempre ha facilitat els tràmits administratius, sense haver de desplaçar-se a l’Ajuntament, o des de l’Extensió de la Cala, evitant haver de vindre fins al poble. A vegades, parlem de persones majors, que a vegades viuen a la Cala o zones disseminades. Això ara no està passant.”

Cobrir les baixes del personal

En els últims dos mesos, a més, el Jutjat de Pau s’ha trobat en la situació, segons Víctor Darío Llinares, “que actualment si hi ha algú de baixa no se li substitueix. Això ens ha passat durant part del Nadal i durant tot el mes de gener. Ens hem vist fins i tot en la situació de trobem tancada l’oficina i amb persones esperant sense poder ser ateses.”

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL 1R TINENT ALCALDE, VÍCTOR DARÍO LLINARES, ACÍ

Prestar una millor atenció

L’Ajuntament de Finestrat ha reclamat el que “és una obligació de la Conselleria de Justícia. Creiem que quan una administració, com és la Generalitat es fa càrrec d’aquestes competències, que s’estaven fent bé ací, com a mínim ho ha de fer igual o millor. Per això exigim millor qualitat en l’atenció i que aquests problemes s’esmenen com més prompte millor”, va reiterar el tinent alcalde.