Llums LED’s per a tots els edificis municipals de Finestrat

Concert de Santa Cecília del Centre Musical Puig Campana
17/11/2020
L’Ajuntament de Finestrat ofereix un contracte per a joves menors de 30 anys
19/11/2020

EL CANVI PERMET UN ESTALVI ENERGÈTIC DEL 50%

Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Finestrat estan duent a terme el canvi de la il·luminació interior dels edificis municipals substituint-la per tecnologia LED. L’actuació ha començat ja per la casa consistorial i continuarà progressivament en altres dependències municipals com l’extensió administrativa de la Cala, la Sala Jove o el pavelló d’esports. La mesura, a més de ser una aposta per l’eficiència energètica i per la política en verd, permetrà un estalvi energètic al consistori de més del 50%.

En concret, s’han invertit 5.975,95 euros en l’adquisició de 450 focus LED amb la finalitat de canviar tots els llums antics i mantindre un estoc mínim per a futures substitucions. Amb aquesta actuació pretenen també aconseguir la uniformitat tant en la il·luminació com en l’estètica en tots els edificis municipals.

“És una aposta de futur d’aquest Ajuntament i un compromís amb l’ús eficient de l’energia que repercutirà, de manera considerable, en la factura elèctrica amb un important estalvi. Alhora continuem apostant per donar una solució al problema de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i protegir el medi ambient. L’anomenada il·luminació ecològica no utilitza mercuri o gasos responsables de l’efecte d’hivernacle que incrementen el calfament global”, va indicar el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, JOSÉ VICENTE LLORET, ACÍ

Eficiència energètica en enllumenat públic

L’Ajuntament de Finestrat porta realitzant des de fa anys el reemplaçament progressiu dels punts de llum de l’enllumenat públic adaptant-los a la normativa d’eficiència energètica. “En aquest moment el 40% de tots els punts d’enllumenat públic existents en el terme municipal ja són led, la qual cosa ha suposat un estalvi de fins a un 80% en la factura mensual del Consistori. Crec que és una bona notícia que repercuteix en la butxaca de tots els finestratins i que permet continuar amb la nostra aposta per una energia més respectuosa amb el nostre entorn”.