L’Institut de Secundària de Finestrat cada vegada més a prop

“Tato” puja al podi en la primera cursa autonòmica vertical Penya Mingorn a Tibi
29/09/2020
L’Ajuntament de Finestrat presenta el nou Pla Municipal d’Accessibilitat Universal
30/09/2020

Finestrat - parcela futuro insistuto ies

L’AJUNTAMENT DE FINESTRAT TAMBÉ VA INSTAR A LA GENERALITAT A RESOLDRE LES BEQUES UNIVERSITÀRIES ENCARA PENDENTS DEL CURS PASSAT
L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va informar aquest matí en sessió plenària sobre els últims avanços en el projecte de construcció del primer Institut de Secundària en la localitat. “Recentment ens reunim amb els representants de Planificació Educativa de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. En aquesta trobada ens van comunicar que reunim els requisits per a tindre el nostre propi institut. I la voluntat, transmesa des de Conselleria, és incloure’ns en el Pla Edificant”.

Finestrat – parcela futuro insistuto ies

“Si hui tinguérem institut, va insistir l’alcalde, “hui els joves de Finestrat, Sella, Relleu, Orxeta i part de la Vila no haurien d’estudiar de manera semipresencial. D’ací la insistència d’aquest ajuntament que s’agilite com més prompte millor l’expedient per a executar aquest projecte”. L’alcalde va valorar de manera molt positiva la trobada, tal com va indicar en la sessió plenària, “perquè va haver-hi molt bona sintonia. Planificació Educativa té clar ja que Finestrat necessita aqueix centre educatiu. I en el termini de 3 mesos elevaran la proposta per a incloure l’IES de Finestrat en el Pla Edificant i així començar la redacció del projecte”.

Moció per a resoldre beques d’estudis universitaris 2019-2020
Des de l’Ajuntament de Finestrat instaran a la Generalitat Valenciana a resoldre, de manera immediata, les beques per a la realització d’estudis universitaris del curs passat i que encara estan pendents d’abonar. És una moció del grup municipal popular que ha tirat avant hui amb els vots a favor del govern local i l’abstenció del PSPV-PSOE amb la qual també exigeixen a la Conselleria d´Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital a resoldre les beques universitàries de l’actual curs i posteriors dins del període que comprén el mateix.
Segons va afirmar sobre aquest tema l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “comença el curs universitari amb totes les despeses que això comporta. I des de la Conselleria d’Universitats, en lloc d’atendre les necessitats dels estudiants, encara no han resolt les beques del curs passat. Una situació que s’agreuja especialment per a les famílies davant la crisi sanitària i econòmica causada per la pandèmia del COVID-19. Per tant, molts estudiants estan començant el curs sense haver rebut la beca de l’any passat, sense saber si li la concediran i amb la incertesa de si tindran beca en aquest curs que ara comença”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Davant aquesta situació l’alcalde va avançar el compromís de consignar una partida pressupostària perquè Finestrat també puga subvencionar els estudis universitaris. “Dins de l’àmbit de les nostres competències valorarem la reserva de pressupost del pròxim any perquè l’Ajuntament puga ajudar els joves de la localitat a fer front a part de les despeses derivades dels seus estudis universitaris”.

GABINET DE PREMSA (29.9.2020)