L’exposició de l’IVAJ “No em toques el WhatsApp” estarà en el Centre Juvenil Finestrat del 2 al 6 de novembre

L’Ajuntament continua donant suport a la labor de dinamització de l’Associació Empresarial de Finestrat amb la renovació del conveni de col·laboració
26/10/2021
Finestrat es prepara per a “tremolar” amb la terrorífica festa d’Halloween de la Llampuga Comissió 2022
27/10/2021

LA MOSTRA INCLOU UN TALLER DIDÀCTIC PER A JOVES DE 12 A 16 ANYS DIRIGIT A PREVINDRE CONDUCTES DE VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

L’exposició itinerant de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) #noemtoqueselwhatsapp es podrà visitar durant la setmana vinent: del 2 al 6 de novembre al Centre Juvenil Finestrat. La mostra està composta per 20 panells amb fotografies realitzades per joves que denuncien la violència contra les dones i reivindiquen el respecte i la llibertat. Com a novetat, des de la Regidoria de Joventut han inclòs un taller de dinàmiques enfocades per a joves de 12 a 16 anys per a ajudar-los a detectar conductes masclistes i evitar que les reproduïsquen. Aquest taller serà en el mateix Centre Juvenil, el divendres 5 de novembre, a les 19.00 hores. Per a participar cal apuntar-se prèviament enviant un WhatsApp al núm. 606 936 432, enviant un correu electrònic a joventut@finestrat.org o en el propi Centre, situat en carrer Fonteta, 36.

En paraules de la regidora de Joventut, Nati Algado, “continua sent important abordar el masclisme contra la dona des d’edats ben primerenques. Per això, en Joventut hem posat el focus en l’adolescència per a previndre qualsevol tipus de violència contra la dona. Aquesta mostra ja ha passat per Finestrat en anys anteriors i, per a aquesta ocasió, introduïm un component més pràctic. I és que el divendres 5 hi haurà un taller de dinàmiques molt participatives per a fomentar la igualtat, detectar situacions de violència, micromasclismes… Estarà dirigit, sobretot, als joves de 12 a 16 anys perquè en aquestes edats és quan comencen a anar a l’Institut, a tindre les seues primeres parelles…, I volem abordar amb ells la prevenció de conductes masclistes. En definitiva, la joventut és el futur i amb ells volem treballar la prevenció per a aconseguir una societat igualitària”.

#Noemtoqueselwhatsapp, de la col·lecció ‘M’importa’ d’educació en valors, és un recurs de l’IVAJ que mostra situacions de control i maltractament en les quals la dona està vigilada o humiliada per a avançar en la seua detecció i denúncia.

(GABINET DE PREMSA. 26.10.2021)