L’Estiu Cultural ens ofereix aquest cap de setmana la XXV Trobada de la Cançó a la Mar

Els establiments interessats a sumar-se a la campanya BO CONSUM FINESTRAT ja poden formalitzar la seua adhesió
20/07/2023
On em toca votar aquest diumenge 23 de juliol?
21/07/2023

La Cala de Finestrat torna a vestir-se de gala per a la celebració d’un dels actes culturals més representatius del lloc. A la Plaça de l’Àmfora, i en el marc de l’ESTIU CULTURAL, aquest pròxim dissabte tindrem la XXV TROBADA DE LA CANÇÓ A LA MAR.

Un aniversari, 25 anys de la Trobada de la Cançó, en la qual l’Agrupació Coral de Finestrat estarà acompanyada pel Cor d’Orba i el Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella.

L’acte serà a les 22.00 hores i compta amb un variat repertori.

“És tot un orgull dir que la Trobada de la Cançó a la Mar compleix 25 anys sense faltar, cap, a excepció dels temps de pandèmia, a la seua cita anual a La Cala de Finestrat. Un projecte, que va nàixer de l’interés i de l’empenta d’un grup de finestratins amb una gran inquietud cultural. 25 anys després ací estem per a complir amb un dels actes més emblemàtics del nostre calendari cultural. A la riba de la mar, i acompanyats d’altres dues corals dels Marines, la d’Orba i la de Sella. Així que des d’ací us vull convidar a compartir una nit a la riba de la mar recordant algunes de les cançons més conegudes de la història de la música popular” va assenyalar la regidor de Cultura, Nati Llorca.

COR D’ORBA 

EL ABANICO Habanera… J. Trayter

CÓRTAME UNA ROSA BLANCA… Dante Andreo

NEREA IZANGO ZEN… Javier Busto

JA VE CENTO… J. R. Gil Tàrrega

El Cor d’Orba naix en 1987 de la mà del seu primer director, Vicent Berenguer i Llopis, violinista i compositor orber, qui ho va consolidar en el panorama comarcal amb nombrosos intercanvis amb agrupacions de la Marina Alta

A partir de l’estiu de 2016 la violoncel·lista i especialista en tècnica Alexander Asun Tarrasó, antic membre del Cor d’Orba, es fa càrrec de la direcció musical de l’agrupació. Amb la seua incorporació, el Cor d’Orba àmplia horitzons, s’integra en la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana i comença a introduir i treballar un nou repertori d’autors contemporanis.

Des de l’any 2018 compten amb el Cor Infantil d’Orba, que ja ha participat en diverses trobades per diferents punts de la nostra geografia.

COR DE LA UNIÓ MUSICAL L’AURORA DE SELLA

QUIÉREME SIEMPRE… Los cinco latinos Arr. Juan Carlos Vázquez

EL TALLER DE SELLA… Popular Arr. Alba Asensi

SUITE VERANIEGA… José Bernardo Álvarez

VOLVER…Gardel / Le Pera Arr. Oliveira

EL COR va començar la seua marxa musical el mes de febrer de l’any 2007. La primera actuació pública va ser el divendres dia 17 d’agost de 2007, en un Concert juntament amb la Unió Musical l’Aurora de Sella.

Per la direcció d’aquesta Coral han passat Miquel Àngel Mas Pérez, Joaquín García Fernández i des de novembre de 2012, a la batuta està David Mas Català.

Actualment, el Cor de la Unió Musical l’Aurora està format per 30 membres, 6 Sopranos, 14 Contralts, 4 Tenors, 6 Baixos, dels quals 10 són homes i 20 dones.

AGRUPACIÓ CORAL DE FINESTRAT

Esa será mi casa…Álvaro Sebastián Arr. J. Vte. Algado

Cartas Amarillas… Juan Carlos Calderón Arr. J. Vte. Algado

Gwendolyne… Julio Iglesia Arr. J. Vte. Algado

Mi tierra… Augusto Algueró i Gefingal

L’Agrupació Coral de Finestrat es funda en 1996 sota la direcció de Sr. Joaquín Santos Bermejo. Al setembre de 1999 es fa càrrec de la direcció Sr. José Vicente Algado Climent, amb qui la coral realitza diverses eixides i concerts a través d’intercanvis culturals entre localitats de la Marina Baixa.

Amb 26 anys de trajectòria i 30 veus amb un ampli repertori de música coral componen l’Agrupació Coral de Finestrat. És la promotora i organitzadora dels festivals de la “Cançó a la Mar” que cada estiu, des de fa 25 anys, se celebra a la Cala de Finestrat, comptant amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Finestrat.

El seu director titular, és des de fa anys, José Vicente Algado Climent. Nascut en 1981 i inicia des de molt xicotet els seus estudis musicals en el Centre Musical Puig Campana de Finestrat continuant-los en el Conservatori “José Pérez Barceló” de Benidorm i en el Conservatori “Oscar Esplà” d’Alacant, on finalitza els estudis de professor de trompa. Es gradua en el Grau Superior en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música Murcià, on va estudiar amb Cessar Álvarez i José Miguel Rodilla.

Ha sigut guardonat com a director en diferents certàmens.

Actualment és director titular de la Banda del Centre Artístic Cultural «Verge de la Pau» d’Agost, de la Unió Musical de Polop de la Marina, de l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa i de l’Agrupació Coral de Finestrat.

Gabinet de Premsa (19-07-2023)