L’Escola Municipal Infantil de Finestrat EMUFI ja s’alimenta amb l’Energia Solar

Finestrat acosta l’administració digital a la ciutadania
10/01/2024
Comencen les obres d’estabilització de “La Penya”, un de les icones més emblemàtiques del centre històric de Finestrat
12/01/2024

INSTAL·LEM PLAQUES FOTOVOLTAIQUES QUE PERMETRAN UN ESTALVI DEL 100% GRÀCIES A UNA SUBVENCIÓ DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

El sol ens dona la vida i la llum. Finestrat continua apostant per mesures concretes d’eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental. L’últim exemple ha sigut la instal·lació de panells fotovoltaics a l’Escola Municipal Infantil de Finestrat, l’EMUFI.

L’objectiu és cobrir el 100% de les necessitats d’energia d’aquesta dependència municipal. Aquestes mesures a més de l’autoconsum dels edificis municipals també permeten compensar altres instal·lacions municipals amb l’energia sobrant com pot ser l’enllumenat públic i representa un gran estalvi en els comptes del consistori. La producció anual està sobre el 98% del consum anual. Sobre 65% és autoconsum i el 35% restant s’aboca a xarxa elèctrica.

“Ni és la primera, ni serà la ultima intervenció. Des de l’Ajuntament de Finestrat continuarem apostant per l’energia solar. Comencem amb els dos col·legis “Balcó de Finestrat” i “Puig Campana”, seguim amb el Consultori Mèdic del centre històric, i ara ja tenim en funcionament les plaques solars de l’escola infantil EMUFI. A partir d’ara continuem treballant en pròxims projectes com pot ser el Centre Juvenil. És una qüestió d’autoconsum, és una qüestió d’estalvi i sobretot és un compromís amb les polítiques d’eficiència energètica. En aquest cas, la instal·lació dels panells solars a l’EMUFI, cal agrair la subvenció del 100% per part de la Diputació d’Alacant que demostra igualment la seua aposta per les energies renovables” va assenyalar l’edil de Medi Ambient, Estela Álvarez.

La inversió ha sigut de 12.357,14 € i forma part de la Convocatòria de Subvencions Dineràries per a l’Impuls de les Instal·lacions Fotovoltaiques per a l’Autoconsum d’Edificis Municipals i l’Enllumenat Públic en municipis i entitats locals de la província d’Alacant, anualitat 2023 de la Diputació d’Alacant.

Gabinet de Premsa (10-01-2024)