L’Escola Canta aquesta nit a l’Auditori El Castell de Finestrat

Finestrat vuelve a subvencionar el 100% del recibo de la basura
15/06/2022
Finestrat rep 9 kits de compostatge domèstic del Consorci Mare per a promoure l’ús d’aquests sistemes de producció de fertilitzant natural
17/06/2022

AQUEST CONCERT EXTRAORDINARI REUNEIX A PROP DE 80 ESCOLARS DEL CEIP PUIG CAMPANA, PART DEL PROFESSORAT DEL CENTRE, UNS 40 MÚSICS DEL CENTRE MUSICAL PUIG CAMPANA I ELS COMPONENTS DE ARTEATRO

Acostar la música de banda a les aules dels centres educatius i, al mateix temps, a les arts escèniques del teatre. Parlem de L’Escola Canta, un concert molt especial que arriba aquesta nit a l’Auditori El Castell amb la interpretació de la cantata “El cor de la Terra” per la veu de 80 escolars del CEIP Puig Campana, la música de la banda del Centre Musical Puig Campana i la part escènica amb la representació d’Arteatro. Serà a partir de les 20.00 hores. Entrada lliure.

“És un concert que forma part d’un projecte de la Conselleria d’Educació que implica centenars de col·legis de tota la Comunitat, amb l’objectiu de fomentar l’ensenyament musical i el treball en equip, alhora que promou el coneixement del nostre patrimoni musical” va assenyalar la regidora d’Educació, María Dolores Viudes. “La iniciativa reuneix aquesta nit a més de 80 alumnes d’educació primària del CEIP Puig Campana al costat d’uns 40 músics del Centre Musical Puig Campana i el grup Arteatro. Així que us convide a tots a acompanyar-los aquesta nit a l’Auditori El Castell perquè serà un esdeveniment molt especial”.

“Com a regidor de Cultura i també com a músic, vull felicitar el col·legi Puig Campana i al Centre Musical per haver-se involucrat en aquest meravellós projecte que de segur despertarà la passió pel cant i la música de molts dels nostres alumnes, futurs artistes musicals” va declarar l’edil de Cultura, Héctor Baldó.

Carlos García, és el mestre de música del CEIP Puig Campana, també president de Aulodia (Associació del professorat de música de primària i secundària de la Comunitat Valenciana). Va explicar que la peça triada per a Finestrat és “El Cor de la Terra”, una cantata composta per 6 cançons de diversos estils musicals: vals, reggae amb “Mars de Plàstic”, “Planta un arbre” de pop rock, ska, el soul “Açò és pot canviar” i l’última peça, “El cor de la terra”, que és un himne. La composició és de Pablo Anglés i el llibret de Ximo Montañés. Entre cançó i cançó hi haurà una representació teatral per part de Arteatro en la qual diversos amics es plantegen rodar un documental sobre el canvi climàtic. Per tant, l’esdeveniment combina música, cant, coral, moviments coreogràfics i escenes teatrals, abordant una de les temàtiques més actuals: l’emergència climàtica.

Aquest concert extraordinari se celebrarà hui 16 de juny a les 20.00h a l’Auditori “El Castell”.

GABINET DE PREMSA (16-06-2022)