Les persones majors de Finestrat tenen de termini fins al dimecres 10 de juliol per a sol·licitar plaça en el programa de turisme IMSERSO

Prop de 400 inscrits en la Trail Nocturna Faldes Puig Campana que se celebra aquest dissabte a Finestrat
08/07/2019
La Regidoria de Joventut de Finestrat obri termini d’inscripció per a participar en el viatge “PortAventura World” Christmas
08/07/2019

Les persones majors de Finestrat ja poden sol·licitar la seua plaça per a participar en el Programa de Turisme de l’Imserso que convoca el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a la temporada 2019-2020. Les sol·licituds es podran formalitzar fins a dimecres que ve, 10 de juliol. Per a més informació o reserva de plaça poden dirigir-se al departament municipal de Serveis Socials (planta baixa, Ajuntament) o a l’extensió administrativa de la Cala on aquest departament atén els dilluns i els dijous, en horari de 8:30 a 12:30 hores.

La regidora de Tercera Edat, María Llorca, va animar als veïns que complisquen els requisits establits pel Ministeri a què aprofiten l’oportunitat d’apuntar-se a aquest programa. “Els participants disfrutaran d’estades en zones de costa de comunitats com Andalusia, Múrcia, Catalunya o la pròpia Comunitat Valenciana. També hi ha opció de triar turisme d’interior amb diverses modalitats de viatge com a circuits culturals, turisme de naturalesa o capitals de província. Sens dubte, amb aquesta experiència els estem ajudant a millorar la seua qualitat de vida, la seua salut i, al mateix temps, fomentar les relacions socials.” L’edil també va posar èmfasi en la importància de l’Imserso des del punt de vista econòmic “perquè aquest programa contribueix a mantindre operatius molts establiments turístics fora de temporada, la qual cosa és fonamental per a garantir la continuïtat dels llocs de treball”.

Els destinataris d’aquest Programa de Turisme són pensionistes de jubilació del Sistema de Seguretat Social, pensionista de viudetat amb 55 anys o més; pensionistes per altres conceptes o perceptors de prestacions o subsidis de desocupació amb 60 anys o més; ser assegurat o beneficiari del Sistema de Seguretat Social amb 65 anys o més; també els espanyols residents en l’exterior que complisquen els anteriors requisits i que visquen en països com Alemanya, Andorra, Àustria, França, Holanda, Regne Unit i Suècia (entre altres). Els usuaris podran anar acompanyats pel seu cònjuge o, si és el cas, per parella de fet o persona amb què es constitueix una unió estable i de convivència. Així mateix, podran anar acompanyats dels fills amb discapacitat, en grau igual o superior al 45 per cent, sempre que viatgen amb els seus pares i s’allotgen en la mateixa habitació.

(GABINET PREMSA: 2.7.2019)