Les brigades municipals fumiguen contra la processionària les zones verdes municipals de Finestrat

Comencen a arribar ofertes d’ocupació després de la 1a ronda de contactes de l’alcalde amb grans marques del bulevard
02/02/2021
Finestrat s’adhereix al “Pla Resistir” de la Generalitat encara que mantindran el seu propi pla en considerar-lo insuficient
08/02/2021

Les brigades de Jardineria dels serveis tècnics municipals treballen en la fumigació de la processionària del pi en les zones verdes municipals de Finestrat. Aquestes tasques s’han dut a terme en àrees públiques com són les pinedes de la zona recreativa de la Font del Molí, l’àrea esportiva de la Foia, la rotonda d’entrada al centre històric, els pins del parc Font de Carrè i la zona del Castell. També s’ha fumigat a l’entorn del centre educatiu “Balcó de Finestrat”, on es troba el col·legi d’Infantil i Primària, i la zona paral·lela a la carretera CV-767.

El regidor de Parcs i Jardins, Tomás Sellés, va informar que “estem intervenint des de fa més d’un mes amb l’objectiu d’evitar el contacte d’aquesta eruga amb animals domèstics o amb els menors que puguen moure’s per aquestes zones. Recordem que el contacte físic amb aquestes erugues sol provocar reaccions al·lèrgiques molt molestes com a urticària, irritació en els ulls i fins i tot problemes respiratoris”.

A la Cala s’ha intervingut al Parc de les Ones, en l’Avinguda Marina Baixa i al carrer Torre de les Maçanes.

Tots els anys, entre desembre i març, les brigades municipals actuen contra aquest tipus de plagues i recorren totes les zones on hi ha pins per a evitar que es formen noves bosses.

“Aquest no és un treball que es faça un dia i es va acabar. Cal estar contínuament repassant i vigilant que no es formen noves bosses de l’eruga de la processionària del pi. Aquests mesos són claus per a previndre i és el moment més adequat perquè l’eruga encara no ha descendit al sòl” ha assenyalat Tomás Sellés. El regidor també va explicar que la plaga de la processionària es repeteix cada any “encara que aquest hivern hem començat a fumigar abans i estem detectant menys incidència. No obstant això, prolongarem els treballs fins a març per a intentar minimitzar l’impacte d’aquesta eruga sobre els arbres i també les molèsties que ocasionen als veïns que resideixen prop d’aquestes zones verdes”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, TOMÁS SELLÉS, ACÍ

Els treballs de prevenció i manteniment en l’àrea de Jardineria també abasten el tractament del morrut que afecta la palmera canària, varietat especialment sensible a aquesta plaga i que es troba en diversos punts de la localitat.