Les alumnes del programa “ET FORMEM” comencen aquest mes les seues pràctiques laborals en la Llar provincial i el Servei d’Ajuda a domicili de Finestrat

Finestrat guarda silenci per l’últim crim de violència masclista succeït a la Vila Joiosa
15/09/2021
Més de 200 jugadors participen aquest cap de setmana en el Torneig de Pretemporada del Club Voleibol Finestrat
17/09/2021

L’ALCALDE LES VA ANIMAR A APROFITAR AQUESTES PRÀCTIQUES PER A EIXIDES LABORALS COM LA FUTURA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA I CENTRE DE DIA DE FINESTRAT

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, i la regidora de Formació, Donna Rebecca Plummer, van visitar el Centre Juvenil Finestrat on 10 alumnes segueixen avant amb el programa formatiu ET FORMEM d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials. Aquest curs va arrancar el mes de maig passat i compaginant el període de teoria, les 10 participants començaran en breu les seues pràctiques laborals de 1.069 hores en la Residència de Majors de la Llar Provincial de la Diputació d’Alacant i també en el Servei d’Ajuda a domicili (SAD) de Finestrat. En la seua visita al Centre Juvenil, l’alcalde va estar acompanyat per la directora del projecte, Gemma Llorens i Judith Barberà, docent de la matèria.

 

La primera autoritat local, Juanfran Pérez Llorca, va afirmar que “hui hem visitat a les persones que s’estan formant en el programa ET FORMEM Finestrat en l’especialitat de la cura de persones majors i dependents. Cal tindre en compte que a Finestrat acaben de començar els treballs de la futura Residència Geriàtrica i Centre de Dia. Per tant, estem fent costat a les persones en situació de desocupació amb formació, amb titulació específica i amb garanties que el dia de demà troben un treball en la futura Residència de Finestrat. Les 10 dones que estan realitzant aquesta formació començaran les seues pràctiques a la fi de mes en la Llar Provincial de la Diputació d’Alacant on viuen més d’un centenar de persones majors. També les realitzaran en el Servei municipal d’Ajuda a domicili (SAD) Aquestes pràctiques es prolongaran fins al mes de maig. Nosaltres calculem que les obres de la residència de Finestrat estaran finalitzades a la fi del pròxim any. I l’empresa podrà contactar amb aquestes persones per a iniciar la selecció de personal de cara a la seua obertura en 2023”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Les pràctiques laborals de les 10 alumnes/treballadores consistiran en activitats de caràcter personal com el suport en el lavabo i cura personal, suport a la mobilització de l’usuari/a, suport en el desenvolupament de capacitats per a la integració en la comunitat, així com activitats i tasques de caràcter domèstic, entre moltes altres tasques de suport i acompanyament a persones dependents.

Altres continguts que estan rebent durant el programa ET FORMEM és formació integral en Alfabetització Informàtica, Foment i Promoció del treball autònom, Treball en equip, Inserció Laboral, Sensibilització ambiental i d’Igualtat de Gènere, Riscos Laborals i Anglés.

Aquest projecte està promogut des de l’Ajuntament de Finestrat, a través de la Regidoria d’Ocupació i compta amb una subvenció de 241.358,40 € finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del LABORA i el Fons Social Europeu. En finalitzar el programa, l’alumnat rebrà el Certificat de Professionalitat de Nivell 2 Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials.

ET FORMEM Finestrat ha suposat la creació de 14 llocs de treball: 10 alumnes/treballadores, amb un contracte de formació per a l’aprenentatge durant 12 mesos; una directora de projecte i una docent en l’especialitzada en la matèria durant 12 mesos a jornada completa; un docent per al mòdul de Riscos Laborals, de 30 hores de duració; i una docent d’anglés, durant 180 hores.

GABINET DE PREMSA (15.9.2021)