L’art pren el centre històric tradicional amb “Muses per a l’Art” i “Finestrat Collage Club”

Tres nous contractes per a reforçar el Viver d’Empreses i el Museu de Finestrat
26/11/2021
Veu la llum al centre històric “Finestrat Collage Club”, obra guanyadora de l’I Certamen Finestrat Art Públic
01/12/2021

Des de hui es pot visitar al Museu de Finestrat l’exposició “Muses per a l’Art” de Mª Carmen Llinares Lloret. Veïna del centre històric, pintora i escultora, apassionada de les més modernes tècniques i materials Mari Carmen Lloret ens ofereix una mostra dedicada a la dona i enquadrada en les activitats programades amb motiu del 25-N, “Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona”.

Com va indicar en l’acte inaugural el regidor de Cultura, Héctor Baldó, “molts coneixem a Mª Carmen en la seua faceta de professora de Dibuix i Pintura de l’Escola d’Art de Finestrat. No obstant això, ara descobrirem la seua faceta com a artista en aquesta 1a exposició que realitza en solitari i en el nostre Museu de Finestrat. Així que molt il·lusionats i el nostre desig que moltes persones aprofiten aquesta època nadalenca per a vindre a visitar-la perquè romandrà exposada fins a gener i amb horari més ampli de Museu”.

Muses per a l’Art” és un viatge per diferents obres com a escultures realitzades amb escòria de ferro, gravats al collagraph, serigrafies sobre pantalles obertes, gravats amb gofratges, pintura acrílica, a l’oli i pintura amb encàustica. Tot un homenatge a la dona d’una artista, formada en Belles arts, professora consagrada en pintura que ja va deixar empremta en altres exposicions a Alacant, Sant Joan, Xàbia o Benidorm.

La inauguració va tindre lloc en el Museu del Parc Font de Carrè en la vesprada del divendres amb la presència de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, membres de la corporació municipal i gran afluència de públic de Finestrat i comarca. L’exposició es podrà visitar fins al 15 de gener amb un horari ampliat de Museu perquè, a partir d’ara, obrirà al públic els dimecres, de 16.00 a 21.00 hores; dijous i divendres, al matí i a la vesprada, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 hores; i també els caps de setmana al matí, de 10.00 a 14.00 hores (a excepció del primer cap de setmana de cada mes).

Inauguració Finestrat Collage Club

Des d’aquesta vesprada també es pot visitar de manera permanent en el carrer Forn Alt FINESTRAT COLLAGE CLUB. És l’obra guanyadora de l’I certamen “Finestrat Art Públic” que va organitzar l’Ajuntament en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Representants de totes dues entitats van triar aquesta proposta d’Alberto Feijoo Rodríguez entre més de les 30 presentades a aquest certamen dirigit a integrar l’art contemporani en l’escena urbana de Finestrat i, al mateix temps, donar suport al talent dels seus creadors.

L’obra està composta per 5 collages en lona fruit del taller realitzat el mes de setembre passat en el qual van participar 12 veïns/es de Finestrat, al costat de l’autor Alberto Feijóo. “En aquest projecte s’explora la noció de “club” com un lloc de trobada física, un espai comú on es comparteixen vivències, històries i experiències sota el mateix procés de tallar, pegar i crear noves imatges a partir de la relació entre diversos materials i persones. Un club l’objectiu del qual és compartir relats entorn de la localitat, en un intercanvi creatiu on van crear imatges noves fruit d’un treball col·laboratiu i compartit entre tots els participants”.

Els visitants podran acostar-se a aquesta obra que formarà part de l’escena urbana del centre històric durant els pròxims 2 anys.

GABINET DE PREMSA (26.11.2021)