L’alcalde va visitar el pàrquing municipal on s’ha activat el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del centre històric

Els col·legis de Finestrat ja tenen els purificadors de l’aire adquirits per l’Ajuntament
14/01/2021
Sessió plenària extraordinària: divendres 15 de gener, 12.30 h, Aj. Finestrat
15/01/2021

FINESTRAT ES CONSOLIDA COM A REFERENT EN LES RUTES DE MOBILITAT SOSTENIBLE AMB MÉS DE 40 PUNTS DE RECÀRREGA EN TOT EL TERME MUNICIPAL

L’Ajuntament de Finestrat segueix avant amb la seua política de sostenibilitat i posa en marxa el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics al centre històric, concretament en l’aparcament municipal. Allí va estar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, al costat de l’edil de Medi Ambient, David Alarcón i l’Enginyer tècnic de l’àrea, José Llorca.

Segons va afirmar l’alcalde en la seua visita, “en el pàrquing municipal ja està a la disposició de la ciutadania aquest nou espai de recàrrega per a dos vehicles elèctrics. És el primer que instal·lem en el centre històric i se suma a una àmplia xarxa que tenim per tota la localitat amb més de 45 punts. I ho hem aconseguit per 2 vies: mitjançant la seua instal·lació en espais públics del propi Ajuntament (a la Cala, en el bulevard comercial i ara al poble) i també mitjançant acords amb les empreses que s’han instal·lat en la zona comercial, habilitant punts de recàrrega en els seus aparcaments”.

 POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCADE ACÍ

El balanç que ha realitzat l’alcalde en aquest sentit és positiu perquè “d’aquesta manera les empreses col·laboren amb l’Ajuntament perquè Finestrat siga tot un exemple de sostenibilitat. I és que amb menys de 10.000 habitants som una de les poblacions de la província d’Alacant amb més punts de recàrrega”. Amb 45 punts de recàrrega, Finestrat s’ha posicionat com a referent de mobilitat sostenible a la Costa Blanca en trobar-se en una ubicació estratègica de recàrrega per a veïns, visitant i proveïdors que utilitzen el vehicle elèctric en els seus desplaçaments.

“La nostra voluntat és continuar treballant en aquesta línia”, va afirmar l’alcalde, “sol·licitar més subvencions i, al mateix temps, que les empreses que trien Finestrat se sumen a aquest compromís per a continuar sent exemplars en matèria de sostenibilitat”.

Subvenció PLA MOVES

La inversió per a habilitar aquest punt de recàrrega en el pàrquing municipal ascendeix a 9.825’21, subvencionat en un 40% pel Pla MOVES del Ministeri de Transició Ecològica del Govern d’Espanya. L’equip és de velocitat semiràpida amb 2 preses d’ús simultani de 22 Kw per presa i està situat en la planta baixa de l’aparcament, molt pròxim al principal accés per a facilitar la seua localització i ús. Les recàrregues podran realitzar-se des de l’App de Recàrrega Pública Iberdrola, que permet geolocalitzar, reservar i també abonar les recàrregues a través del mòbil de manera senzilla.

(GABINET DE PREMSA.15.1.2021)