L’alcalde va rebre als auxiliars de platja que comencen a treballar aquest divendres en el dispositiu de seguretat de la Cala de Finestrat

Minut de silenci per les últimes víctimes de violència masclista: Olivia, Ana i Rocío
15/06/2021
Campanya contra la proliferació del mosquit tigre a Finestrat
22/06/2021

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, al costat de l’Inspector Cap de la Policia Local, Agustín Rubio, va rebre aquest matí als auxiliars de platja que ha contractat l’Ajuntament per al dispositiu de control i seguretat que s’activarà a la Cala de Finestrat aquest estiu. Són 7 joves, menors de 30 anys, en situació de desocupació que han sigut contractats a través del Pla “Estiu Segur” de la Generalitat Valenciana i als quals, en pròximes dates, se sumaran els controladors locals de la platja.

“Encara que el nivell d’incidència en els contagis està descendint”, va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “la nostra idea és mantindre les mesures de protecció de l’estiu passat. Per això, hui donem la benvinguda als 7 auxiliars que treballaran aquest estiu en la nostra Cala per a garantir el compliment de les mesures de protecció i seguretat enfront del COVID-19”. En aquest sentit l’alcalde va agrair el suport de la Generalitat per a contractar aquests 7 primers auxiliars a través del Pla “Estiu Segur” amb l’aportació del 70%, “la qual cosa per a nosaltres és una mesura insuficient perquè, d’una banda, l’Ajuntament ha d’aportar el 30% del cost d’aquests contractes. I, d’altra banda, a la nostra platja necessitem entre 17 i 20 persones per a donar aquest servei, com vam fer l’estiu passat. Així que el consistori ja està treballant per a realitzar les nostres pròpies contractacions i disposar del personal suficient, sobretot en els períodes de més ocupació durant la temporada turística”. L’alcalde també va destacar que totes les persones que comencen a treballar aquesta setmana són de Finestrat “i són joves menors de 30 anys, un col·lectiu que té especials dificultats per a trobar treball. En aquest sentit, satisfets perquè hem aconseguit donar aquestes oportunitats de treball a població jove de la nostra localitat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA ACÍ

Dispositiu de seguretat

A partir d’aquest divendres, dia 18, els auxiliars vetlaran pel compliment de les mesures de contenció enfront de la pandèmia com l’entrada i eixida a la platja pels accessos habilitats, l’aforament màxim de 1.000 persones, el respecte al clos perimetral o les distàncies de seguretat. “En definitiva, es tracta de donar un servei de garantia i de la màxima seguretat en una de les millors platges de la Costa Blanca”. El dispositiu de seguretat inclou el servei de socorrisme i la unitat de vigilància aèria dron de la Policia Local.

Sense Nit de Sant Joan

Seguint les indicacions de la Generalitat Valenciana no hi haurà Nit de Sant Joan. Així ho va confirmar també hui l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, perquè “l’objectiu és evitar aglomeracions com sempre ha succeït en la nostra Cala amb motiu de la tradicional Nit de Sant Joan”.

Cala de Finestrat lliure de fums

També és important recordar la prohibició expressa de fumar a la platja. “La nostra Cala és lliure de fums. Així ho recull la nostra normativa municipal de convivència en l’espai públic i també amb la nostra recent adhesió a la Xarxa de Platges sense Fum de la Comunitat Valenciana”. Aquesta mesura estableix, per ordenança municipal, la prohibició de fumar i també vaporejar (fumar amb cigarrets electrònics) en totes les zones d’ús públic de la platja. I el seu incompliment pot implicar sancions de fins a 750€.