Comença el curs a Finestrat amb més de 550 escolars, la major xifra registrada fins a la data en la localitat

Pròxima Junta Govern oberta a l’assistència ciutadana: dimarts 10, 9:00h, 1a planta Aj. Finestrat
10/09/2019
Finestrat celebra este fin de semana sus Fiestas en honor al Turista
11/09/2019

L’ALCALDE VA INSISTIR A LA GENERALITAT EN LA NECESSITAT DE CONSTRUIR UN INSTITUT DE SECUNDÀRIA PER A DONAR RESPOSTA AL CREIXEMENT DE LA POBLACIÓ ESCOLAR A FINESTRAT

El curs 2019-2020 arranca a Finestrat amb més de 550 escolars d’Educació Infantil i Primària, a més d’aules per a xiquets/es de 2 anys en els dos centres educatius de la localitat. L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, junt amb l’edil d’Educació, Mª Dolores Viudes, van visitar este matí els centres educatius, “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat” per a donar la benvinguda a l’alumnat, al professorat i a l’equip directiu en el primer dia del curs escolar.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “aquest curs comença a Finestrat amb normalitat, sense incidències i, el més significatiu, batent rècord de matrícules perquè tenim més de 550 alumnes/es d’Educació Infantil i Primària. Es tracta de la major xifra d’escolars registrada fins a la data en la nostra localitat. Per tant, es confirma la nostra necessitat de més inversió educativa a Finestrat. Així que continuarem insistint en la nostra petició a la Generalitat de construir el primer Institut de Secundària. Si segueix aquesta evolució, en els pròxims anys només amb els habitants de Finestrat tindríem capacitat per a un IES encara que, ara com ara, també ho pensem per als estudiants de municipis com Sella, Orxeta i Relleu”. La primera autoritat local es va mostrar positiu quant a la resposta que la Generalitat pot tindre a aquesta petició “en què ja estem treballant perquè des del consistori hem oferit una parcel·la municipal de 11.000m2 en la zona de les urbanitzacions, just entre el nucli històric i la Cala”.

En xifres, el CEIP “Balcó de Finestrat” arranca el curs amb 355 escolars, quasi 70 més que el curs passat. Per cicles, hi haurà 137 en Educació Infantil i 218 en Educació Primària. Per la seua banda, el CEIP “Puig Campana”, ubicat en el nucli històric de la localitat, arranca el curs amb 201 alumnes matriculats, 65 en Educació Infantil i 136 en Primària. En ambdós centres hi ha aules per a xiquets menors de 2 anys.  En aquest sentit, l’edil d’Educació, Mª Dolores Viudes, va posar èmfasi en la cobertura de l’Educació Infantil per a menors de 2 anys amb aules gratuïtes en els 2 col·legis de Finestrat. “A més d’aquestes aules, a Finestrat tenim l’EMUFI (Escola Infantil Municipal) per a xiquets/es des de 4 mesos fins a 3 anys d’edat. I, igual que el curs passat, inicia la seua activitat amb les 38 places ocupades”.

Hui també és la primera jornada escolar para prop de 150 d’alumnes de Finestrat que cursen enguany ESO i Batxiller.

(GABINET PREMSA.9.9.2019)