L’alcalde va explicar ahir les principals obres i projectes en marxa com el Centre de Dia, el Centre Juvenil i la canalització del barranc de la Cala

Inauguració de l’aparcabicis del CEIP “Puig Campana” de Finestrat
28/02/2019
Finestrat celebra la “Festa de l’Esport” amb l’obertura de les noves instal·lacions esportives de La Foia
05/03/2019

EN LA XARRADA OBERTA A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA VA REIVINDICAR LA NECESSITAT DE l’INSTITUT, MÉS METGES PER A FINESTRAT I LES DEFICIÈNCIES DEL TRANSPORT PÚBLIC QUE DEPÉN DE LA GENERALITAT

La Casa de Cultura va acollir ahir l’última xarrada d’aquesta legislatura en què l’alcalde, Juan Francisco Pérez, va retre comptes davant dels seus veïns sobre les actuacions que està portant avant el govern local. En la primera part de la trobada l’alcalde va explicar les obres que s’estan executant actualment com la canalització del barranc de la Cala, la renovació de l’Avinguda Marina Baixa, la modernització del bulevard, el Centre BTT i allotjament turístic en la Font del Molí, l’asfaltat en partides rurals, el pla de millora i embelliment en urbanitzacions, el Centre Juvenil o la millora i ampliació de les instal·lacions esportives de la Foia. “Hem explicat les obres que tenim en marxa, com s’estan finançant, quines parts sufraga l’Ajuntament, què subvencionen altres administracions, com col·laboren les empreses privades i els terminis d’execució”, va indicar l’alcalde. “És el cas de la zona poliesportiva de La Foia que posem en marxa aquest mateix diumenge en la Festa de l’Esport, el nou Centre Juvenil que obrirà les seues portes a mitjan març o la canalització del barranc de la Cala, l’obra més important que s’ha realitzat mai a Finestrat i que finalitzarem a l’abril”.

sdr

Centre de Dia

En atenció a les peticions de veïns en anteriors xarrades, l’alcalde va explicar amb detall el projecte que l’Ajuntament ja ha confeccionat per a la Residència i Centre de Dia. “El consistori ha redactat el projecte i en breu se sotmetrà a exposició pública. Després es traurà a licitació perquè les empreses presenten les seues propostes. Ja ens consta que hi ha empreses interessades. La que resulte adjudicatària haurà d’abonar un cànon anual a l’Ajuntament pròxim als 30.000€ i, per descomptat, haurà de contemplar avantatges per a la població de Finestrat com garantir el trasllat dels nostres majors des de qualsevol punt de la localitat”. El projecte de Residència per a persones majors i Centre de Dia suposa una inversió de 8 milions d’Euros “i considere que per a portar-ho avant la col·laboració publicoprivada mitjançant concessió és la fórmula més idònia”. La parcel·la on l’Ajuntament ha projectat aquest centre té 16.000m2 de superfície i es troba en el sector 13, entre la Cala i el nucli històric, pròxima a la urbanització “Balcó de Finestrat” i a noves zones residencials en desenvolupament.

Institut d’Educació Secundària

L’alcalde també es va fer eco de les principals reivindicacions de la població com és la necessitat d’un IES. “Ha arribat el moment que Finestrat tinga el seu propi Institut d’Educació Secundària”. Al novembre es va realitzar la sol·licitud formal a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. “Tenim la població escolar amb 500 xiquets/es per al pròxim curs. Tenim la parcel·la dotacional de 11.000m2 en la zona centre del nostre terme municipal, molt pròxim al CEIP “Balcó de Finestrat. Ara només falta que Conselleria es pronuncie”. En aquesta línia l’alcalde va explicar que la construcció d’un IES a Finestrat evitaria el desplaçament dels estudiants fins a altres localitats, a més d’alliberar places en els instituts de la Vila Joiosa que és on els correspon. “Al mateix temps, aquest institut donaria resposta als jóvens de les localitats veïnes com Sella, Orxeta i Relleu”.

Més metges i millor senyalització de Finestrat en l’AP7

En matèria de sanitat va reivindicar a la Conselleria l’ampliació dels facultatius metges del consultori mèdic del casc històric “perquè tenim només 1 metge per a 5.000 targetes sanitàries. Per tant, la Conselleria de Sanitat no està complint els seus compromisos amb els finestratins”. Una altra queixa traslladada per l’alcalde en aquesta xarrada va ser la negativa del Govern d’Espanya a incloure la localitat en la senyalització de l’autopista AP7, a més de la necessitat de millorar la senyalització del bulevard de Finestrat, “un dels més visitats de la Comunitat Valenciana. I a aquestes peticions el Ministeri de Foment ens ha contestat que no”.

Transport públic

Finalment, en la seua exposició l’alcalde es va fer eco de la deficiència del transport públic a Finestrat. “Hem explicat que és competència de la Generalitat Valenciana, no de l’Ajuntament. Hem intentat que la Generalitat ens cedisca aqueixa competència, junt amb altres Ajuntaments de la comarca, per a millorar el servei. I la Generalitat ha dit que no. A més, el projecte actual que tenen sobre la taula per a canviar el servei és molt perjudicial per a Finestrat perquè anul·la les parades dins del mateix terme municipal. Volem que aqueix projecte es canvie, que les línies milloren i, sobretot, que els autobusos entren en les urbanitzacions perquè és una gran demanda de tots els ciutadans”.

Més d’un centenar de persones van assistir a aquesta xarrada oberta a la participació ciutadana en què van tindre ocasió de traslladar personalment les seues inquietuds a l’alcalde. Entre altres qüestions, van sol·licitar millores en les seues zones de residència com la instal·lació de ressalts de reducció de velocitat, projectes per a embellir el nucli històric, més aparcaments en aquesta zona de la localitat, prolongació del carril bici en la CV-767 o actuacions per a millorar l’accessibilitat com a rampes o baranes. L’alcalde també va atendre les consultes publicades pels ciutadans que van seguir la xarrada en directe a través de Facebook Live com més zones verdes en el nucli històric tradicional o propostes per a embellir l’àrea recreativa de la Font del Molí.