L’alcalde qualifica d’extrema gravetat la decisió del Ministeri d’Hisenda de quedar-se els estalvis dels Ajuntaments

Veïns de Terra Marina reclamen a Foment que reduïsca la contaminació acústica en l’AP7 al seu pas per aquesta urbanització
04/08/2020
Millora i condicionament del Parc Font de Carrè de Finestrat
05/08/2020

LA PROPOSTA VA SER APROVADA AHIR PER LA MÍNIMA EN LA FEMP I SUPOSA, PER A PÉREZ LLORCA, RESTAR PROXIMITAT I SOLVÈNCIA ALS AJUNTAMENTS PER A FER FRONT A LA CRISI
L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, es va pronunciar sobre la proposta aprovada ahir en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) mitjançant la qual el Ministeri d’Hisenda es quedarà els estalvis dels Ajuntaments, una xifra pròxima als 15.000 milions d’euros. Aquesta proposta va tirar avant amb els vots del PSOE i el vot de qualitat del President de la Federació “el que per a mi és molt trista perquè per 1a vegada en la història s’ha perdut el consens d’aquest organisme en el qual estem representats tots els Ajuntaments i Diputacions d’Espanya”. El primer edil finestratí també va qualificar la mesura d’extrema gravetat “perquè no sols ens llevaran el que tant ha costat estalviar en els últims anys. També ens lleven la immediatesa amb la qual els Ajuntaments hem estat al costat dels nostres ciutadans en els moments més durs de la pandèmia”.
En aquest sentit, l’alcalde va recordar les mesures adoptades pel consistori des de què es va decretar l’estat d’alarma per a cobrir les necessitats de la població enfront de la crisi sanitària del COVID-19. “Amb aqueixos romanents positius de tresoreria des de l’Ajuntament vam poder destinar prop d’1 milió d’€ a atendre els nostres veïns quan més ho necessitaven, amb ajudes econòmiques individualitzades quan no cobraven els ERTES del Govern central, amb lots d’aliments per als col·lectius més vulnerables, amb ajudes al lloguer, ajudes a autònoms o amb equips de protecció quan no tenien ni mascaretes, per citar alguns exemples”.
D’altra banda, Juan Francisco Pérez va lamentar que el Ministeri d’Hisenda “gran incomplidor de l’objectiu de dèficit” s’emporte els estalvis dels Ajuntaments “que són els que sí han complit la llei i han generat estalvis. Per tant, el major incomplidor és el que ara gestionarà els diners de les administracions que sí han complit”. Sobre aquest tema va transmetre els seus dubtes sobre la destinació d’aquests fons “que són fruit de l’esforç realitzat pels ciutadans pagant IBIS i taxes en els últims anys, la qual cosa ara li dona un xec en blanc al Govern central”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

Juan Francisco Pérez va mostrar la seua inquietud davant la crisi socioeconòmica causada per la pandèmia del COVID-19 “perquè sense aqueixa liquiditat, no podrem afrontar la crisi amb solvència ni amb immediatesa”. Finalment, va qualificar com a xantatge la voluntarietat a la qual s’han d’acollir els ajuntaments a aquesta mesura “perquè si no cedim els nostres estalvis no podrem acollir-nos als fons de reconstrucció d’Europa. Per tant, és un espoli en tota regla, una expropiació forçosa dels diners que han aconseguit estalviar els ciutadans per a afrontar les crisis amb seguretat i fins i tot una decisió susceptible de ser reclamada davant el Tribunal Constitucional perquè atenta contra l’autonomia dels Ajuntaments”.
GABINET PREMSA.4.8.2020