Finestrat aposta pels espais verds a l’aire lliure amb l’obertura de l’àrea recreativa de la Font del Molí

El jove corredor de Finestrat, Jaume Llorca Mingot “Riera” va aconseguir la 3a posició en la XVI Mitja Marató Serra d’Olta de Calp
18/12/2020
Ordre del dia sessió plenària extraordinària dilluns 21 de desembre, 9.00 hores, Ajuntament de Finestrat
21/12/2020

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va visitar l’àrea després de finalitzar les recents obres d’adequació amb una inversió de 40.000€

L’àrea recreativa de la Font del Molí ja està oberta al públic per a aprofitar els dies de descans nadalenc i gaudir d’una jornada a l’aire lliure, en contacte amb la naturalesa i a les faldes de l’emblemàtica muntanya Puig Campana. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, al costat de l’edil, Héctor Baldó, va visitar aquesta zona on acaben de finalitzar les obres de condicionament i adequació de les instal·lacions i el seu entorn. “Des de l’Ajuntament continuem millorant tots els espais verds de la localitat. I un any més invertim en aquesta àrea recreativa que representa un dels llocs més visitats de Finestrat i molt especialment ara que les persones estan apostant pels entorns naturals”.
Amb les obres executades durant l’últim mes han adequat les barbacoes que romanien tancades des de la pandèmia. També han instal·lat un conjunt de 3 taules i 6 bancs de maçoneria en la mateixa zona de les barbacoes per a facilitar l’ús i gaudi d’aquesta instal·lació. A més, han renovat les baranes de fusta que envolten la zona i han construït un mur de maçoneria. Igualment han adequat el camí que condueix a la zona de barbacoes i han instal·lat diverses papereres de formigó.


Com va indicar l’alcalde en la seua visita, “amb un pressupost aproximat de 40.000€ es tracta de la 2a inversió que realitzem en els últims anys en aquesta àrea recreativa. I per al pròxim exercici continuarem apostant per mantindre i embellir aquests espais verds i oberts a l’aire lliure que cada vegada trien més persones per a gaudir de l’oci i la natura d’una manera segura i responsable”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Mesures de seguretat

Per a utilitzar les barbacoes cal que el nivell d’emergència per risc d’incendi siga Nivell 1 verd. Es pot consultar en la pàgina web https://www.112cv.gva.es/es/incendios-forestales

A més, en aplicació de les mesures de contenció del virus que estableix la Generalitat Valenciana davant l’evolució de la pandèmia, només es podran reunir nuclis familiars amb màxim 6 persones per grup i sempre guardant distàncies de seguretat i amb les mesures de protecció corresponents com la màscara

Més sobre l’àrea recreativa de la Font del Molí

L’àrea recreativa de la Font del Molí, amb el Puig Campana vigilant tot l’entorn, és un dels llocs més visitats per veïns, turistes i excursionistes per a passar un dia en família o amb amics a Finestrat.

Abasta uns 6.500 metres quadrats i compte com a element central la Font del Molí, amb els seus 15 canons d’aigua i amb un cabal de 20 litres per segon. A pocs metres de la font i amb un itinerari habilitat i senyalitzat es pot arribar a la zona de Barbacoes i també al brollador, una galeria subterrània de més de 300 metres d’on brolla l’aigua d’aquesta font.

El complex compta amb aparcament, condícies i zona de berenador amb taules i bancs de maçoneria.

Des d’aquest punt ixen nombroses rutes de senderisme per a pujar o envoltar el Puig Campana, igual que altres serres que envolten el poble de Finestrat.

L’àrea recreativa de la Font del Molí, a més, disposa d’un punt municipal d’Informació de Turisme.

GABINET DE PREMSA (20.12.2020)