L’alcalde i el President de la Diputació van presentar hui la COSTA BLANCA TRAILS que es disputa el 16 de novembre a Finestrat

Tots els cursos municipals de la Regidoria d’Educació pengen el cartell de “complet”
13/11/2019
El dilluns arriba a Finestrat l’exposició “No em toques el WhatsApp” en el marc dels actes contra la violència de gènere
13/11/2019

Finestrat Visita presidente Diputacion BTT 8 Nov 2019 Jose palazon foto

 FINESTRAT ES CONSAGRA COM LA CATEDRAL DEL TRAIL AMB 1.500 CORREDORS P D’UNA VINTENA DE NACIONALITATS

1.500 corredors de tot el món es donen cita el pròxim 16 de novembre a Finestrat per a disputar la “Costa Blanca Trails”, prova de muntanya que destaca per la bellesa i espectacularitat del seu entorn natural. Este matí l’alcalde, Juan Francisco Pérez, i el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, van presentar aquesta carrera que compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Costa Blanca i les marques esportives italianes especialitzades en muntanya, Accapi i Scarpa. A la presentació, celebrada en el complex turístic i centre BTT “Nature Suites Puig Campana”, també va assistir el regidor d’Esports, David Alarcón, el director tècnic de l’esdeveniment, Romualdo Doménech, el director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José Francisco Mancebo i representants de poblacions per les quals també passa la carrera com l’alcaldessa de Sella, Mila Llinares.

 

Finestrat Visita presidente Diputacion BTT 8 Nov 2019 Jose palazon foto

La carrera inclou 5 modalitats segons la distància i dificultat del recorregut: la Gran Trail amb 101 km; la ultra de 84K que és final de la Copa d’Espanya; la marató de 46k, el Trail de 29K i el Minitrail de 20K. Entre els seus principals atractius està l’itinerari que recorre les cimes més emblemàtiques de la Marina Baixa com Puig Campana, Aitana i La Serrella, passant per 9 municipis (Finestrat, Polop de la Marina, Benimantell, Benifato, Beniardà, Confrides, Sella i Fageca).

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “estem davant de l’esdeveniment esportiu de l’any a Finestrat i un dels més importants de la Comunitat. Acudeixen 1.500 corredors de tota Espanya i de 19 nacionalitats, és a dir, més de 4.000 persones entre participants i acompanyants amb tot el que això suposa per a la promoció de la nostra localitat com a destinació de turisme esportiu a nivell nacional i internacional”. Per primera vegada aquesta carrera serà també la final de la Copa d’Espanya de carreres “Ultra” de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada. “Sens dubte, és un exemple de combinació perfecta entre esport, turisme, respecte al medi ambient, tecnologia i seguretat, comptant amb el gran suport de la Diputació d’Alacant”.

Per la seua banda, el President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, va posar aquesta carrera com a exemple de turisme esportiu i sostenible i a Finestrat “com el municipi més complet de la Costa Blanca per la seua oferta turística on els visitants ho tenen tot: una platja meravellosa, una muntanya emblemàtica com és el Puig Campana, una deliciosa gastronomia, seguretat, tecnologia, senyalització, connectivitat, esport… Tot això fa possible que hui estiguem a Finestrat presentant aquesta prova que bat rècords de participants en arribar al seu límit, 1.500 corredors, perquè la protecció del medi ambient ha d’anar en perfecte equilibri amb la promoció de Finestrat i la Costa Blanca”.

El director tècnic de carrera, Romualdo Doménech, va agrair el suport de la Diputació i l’Ajuntament per al desenvolupament d’aquesta prova que té el seu origen fa més de 10 anys amb 200 corredors. A hores d’ara arriba a 1.500 i és puntuable per als que aspiren a presentar la seua candidatura per a les carreres de l’Ultra Trail du Mont Blanc® “Enguany som final de la Copa d’Espanya de carreres Ultra i la Federació ja ens ha designat per a ser novament en 2020”.
Quant a la projecció internacional en aquesta edició hi ha corredors de 19 nacionalitats distintes: Portugal, Dinamarca, Alemanya, Noruega, Holanda, Suïssa, Regne Unit, França, Argentina, Uruguai, Bèlgica, Islàndia, Romania, Senegal, El Marroc, Estoniana Antiga Barbuda, Rússia i Espanya.
Des de Finestrat també participen diversos corredors locals: en la categoria reina 101K Josep Ángel Martínez, Isaac Martinez, Manuel Rubio i Alexander Van Breda; en la Ultra 84 K participa José Francisco Llorca Garcia (Riera) i en el Trail de 29K, Vicente Llorca Climent (Tato), Ángel Ballón Santiago
i Roberto Pérez Belmonte.

5 modalitats de distància
GTCB 101K, Gran Trail C. Blanca
El repte suprem de Costa Blanca Trails, 101 km. Comença amb el Puig Campana i remata amb el Pic Aitana, la màxima altura de la província d’Alacant. També passa per la Serrella, la Mallada del Llop, el Pic Serrella, Pla de la Casa i Recingle Alt.
260 corredors participen en aquesta modalitat.

UTCB 84K, Ultra Trail Costa Blanca
Final de la Copa d’Espanya de carreres Ultra – FEDME 2019, 84 km i més de 10.000 metres de desnivell acumulat. El Puig Campana, la Mallada del Llop i Aitana són les seues cimes, tres quilòmetres verticals dins d’un ultra trail.
310 corredors participen en la Ultra.

MCB 46K, Marató Costa Blanca
El marató per muntanya amb un plus afegit, 46K. La seua cima, el Puig Campana, a més de rodejar les impressionants parets del Ponoig i paratges tan impressionants com el Racó de les Tovaines, Port de l’Arch i el Goleró.
480 corredors participen en la Marató.

TPC 29K, Trail Puig Campana
Recorregut que puja el Puig Campana sense excedir-se en quilòmetres: 29 km i 2.010 m. de desnivell positiu. 320 corredors participen en el Trail.

MTF 20K, Mini Trail Finestrat
Caminant o corrent. Aquesta distància de 20 quilòmetres dóna la volta al Puig Campana. Són 1.000 metres de desnivell positiu pel Coll del Pouet, el Coll de Llamp i el Coll de Sacarest.
210 persones s’han inscrit en el Mini Trail.

Grans figures del Trail a Finestrat
Entre els corredors que acudeixen enguany a Finestrat cal destacar la participació en la distància reina de 101K el rus Vitaly Shkel, conegut com “La Bèstia”, a més de Daniel Jung, Miguel Mataix i Emili Sellés; en la Ultra 84K estaran David Lutzardo, Ramón Recatalá, Santiago García Soria, Lucas Boix, Marta Muixí, Leire Martínez Herrera i Sonia Escuriola. A la Marató 46K vénen a córrer a Finestrat Miriam Talens, Inma Tonda, Sebas Sánchez i Nadezda Surmonina, entre altres grans del Trail.

Programa alternatiu per a “l@s que esperen”
El dissabte 16, pensant en la família i acompanyants que esperen l’arribada a meta dels corredors, hi haurà un complet programa d’animació en la Plaça de la Unió Europea des de les 10:00 hores amb jocs tradicionals, malabars i, a partir de les 12:00 hores, la “Costa Blanca Trail Kids” perquè els més menuts també gaudisquen corrent.

Repercussió mediàtica
Costa Blanca Trails emet un programa resum de 10 minuts en Teledeporte de TVE, en el programa EVASIÓ TV. El programa s’emet durant diversos passes i queda obert a tot el món en A la carta de TVE. Un altre dels mitjans importants és Infotrail, la web més important del sector i seguida per gran nombre de corredors de muntanya a nivell nacional. Com a revista especialitzada també hi ha una estreta vinculació amb Kissthemountain on publiquen articles relacionats al llarg de tot l’any.

Seguretat i Tecnologia.
Aquest esdeveniment compta amb la coordinació de Policia Local, la seua unitat de vigilància aèria avió no tripulat, la Unitat de Rescat de Bombers de la Diputació d’Alacant, l’organització de carrera (Club Repte Everest), a més de 200 voluntaris de clubs col·laboradors com el C.E. El Portell de Finestrat i agrupacions de muntanya d’Elx, Calp, Polop, etc. En matèria tecnològica, hi haurà diversos modes de facilitar a familiars, amics i aficionats el seguiment de les carreres en GPS en Tracktherace per a les distàncies més llargues GTCB 101K i UTCB 84k. I per a les totes les distàncies a través del LIVE de Mychip al seu pas pels distints controls de pas.

Calendari de la carrera
Divendres 15, Plaça de la Unió Europea:
-de 17:00 a 20:30 hores: Entrega de dorsals per a totes les carreres.
-23:59 hores. EIXIDA de la Ultra 102K.

Dissabte. 16, Plaça de la Unió Europea.
6:00 hs. Eixida de la UTCB 84K
7:30 eixida MCB 46 k
9:00 hs. Eixida del TPC 29K
9:30 hs. Eixida del MTF 20K d
10:00 hs. Jocs populars infantils i malabars
12:00 hs. Costa Blanca Kids (carreres infantils).
(GABINET PREMSA.8.11.2019)