L’alcalde es desplaça a València per a abordar la construcció de l’Institut i 2 aules més en el CEIP “Balcó de Finestrat”

Obrin el trànsit el vial exclusiu per a transport públic en la principal avinguda del Bulevard Comercial de Finestrat
05/11/2019
Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: divendres 8, 9:00 hores, 1a planta Aj. Finestrat
07/11/2019

L’alcalde, Juan Francisco Pérez es va desplaçar a València per a mantindre una trobada amb el departament de Planificació Educativa de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu d’avançar en el procés de consecució de què seria el primer Institut d’Educació Secundària a Finestrat i també la construcció de més aules en el CEIP “Balcó de Finestrat”.

Finestrat – Parcel·la oferida a Conselleria per a construir l’IES

En el cas de l’Institut, des de l’Ajuntament es va presentar al novembre de 2018 l’informe pertinent per a sol·licitar un IES de 16 aules de l’ESO (Educació Secundària Obligatòria), 4 aules de Batxiller i 2 per a Cicles formatius. “Ha passat un any i no hem obtingut resposta”, va indicar l’alcalde, Juan Francisco Pérez. “Per això, decidim mantindre aquesta trobada en la Conselleria d’Educació per a posar sobre la taula els indicadors que ens fan mereixedors d’aquest Institut com és, principalment, el creixement demogràfic que està vivint Finestrat”. En xifres, aquest curs 2019-2020 ja ha registrat un augment del 20% de les matrícules respecte al curs anterior. “Per tant, en aquests moments som el municipi amb millors xifres quant a creixement de la població general i escolar. A més, vindria a donar resposta no sols a l’alumnat de Finestrat, també al de Sella, Orxeta i Relleu. De fet, aquests alcaldes també s’han sumat a la nostra proposta, amb la qual cosa estaríem fomentant així la repoblació rural mitjançant la dotació de serveis als xiquets/es que resideixen en pobles de l’interior de la província”.

Quant a dotar de més aules al CEIP “Balcó de Finestrat”, obert en 2010, “és una qüestió que també abordem a València”, va assenyalar l’alcalde, “perquè totes les aules d’aquest col·legi ja estan desplegades. A més, aquest centre educatiu es troba en una zona en plena expansió residencial, la qual cosa fa estimar que es necessiten almenys 2 aules més per a donar resposta a la demanda de places escolars”.

El balanç d’aquesta trobada, a què també va assistir a València el tècnic d’Educació, Ángel Lloret i l’arquitecte municipal, Francisco Monzó, va ser positiu “perquè en Planificació Educativa estan d’acord amb nosaltres en què les xifres de Finestrat requereixen la intervenció de la Conselleria i l’estudi de la data per a construir l’institut. Així que esperem, per la seua banda, una ràpida resposta”. Per a facilitar la seua construcció des del consistori ja s’ha oferit una parcel·la de 11.000m2 situada en la zona de les urbanitzacions. “Per tant, considerem que hem fet les coses bé perquè la Conselleria se sumix a la nostra proposta i Finestrat compte amb el seu primer Institut de Secundària en aquesta legislatura”.

GABINET DE PREMSA (5.11.19)