L’alcalde denuncia que la Conselleria deixa sense transport als estudiants de Batxiller i Cicles Formatius

La banda de rock B.O.W. presenta a Finestrat el seu primer doble àlbum “Brotherhood of wolves”
22/09/2021
Últimes places per a participar en el taller “Finestrat Collage Club” que se celebra aquest dissabte a la Plaça de la Unió Europea de Finestrat
22/09/2021

L’AJUNTAMENT VA POSAR HUI EN MARXA DE MANERA URGENT UN AUTOBÚS PER A DESPLAÇAR ALS ESTUDIANTS ALS CENTRES DE LA VILA JOIOSA

L’Ajuntament ha hagut de contractar de manera urgent un autobús per a cobrir el servei de transport des de la localitat fins als instituts de la Vila Joiosa on cursen els seus estudis de Batxiller i Cicles Formatius prop de 40 xiquetes i xiquets de Finestrat. Aquesta mesura s’ha adoptat després de conéixer a última hora del dia d’ahir que aquests estudiants es quedaven sense plaça en l’autobús de la Conselleria d’Educació de la Generalitat.

“De manera urgent hem hagut de tramitar un servei d’autobús gratuït per als estudiants empadronats a Finestrat que van a l’Institut a cursar Batxiller i Cicles Formatius a la Vila Joiosa”, va informar l’alcalde. “I això ha succeït perquè ahir, a les 14.00 hores, van comunicar als estudiants que hui es quedaven sense transport. Això no passa només enguany. Succeeix tots els anys perquè comencem el curs amb places per a tot l’alumnat però, una vegada actualitzen els llistats des de la Conselleria, deixen sense plaça als estudiants que no són de l’ESO. Això no té sentit quan desgraciadament no tenim Institut a Finestrat. Si damunt hem d’anar a una altra localitat, almenys que la Conselleria pose el mitjà de transport apropiat perquè les xiquetes i xiquets de Finestrat estudien”.

Aquest mateix matí, a les 7.10 hores, eixia l’autobús contractat per l’Ajuntament per a traslladar de manera gratuïta als estudiants, prop de 40, als instituts de la Vila Joiosa. “És un autobús que sufraga l’Ajuntament perquè la Conselleria no prestarà aqueix servei. Què ocorre amb una família que no pot portar als seus fills fins a l’institut? Els estan deixant literalment en la cuneta. Jo com a alcalde denuncie aquests fets i insistisc en la importància de començar ja les obres de l’Institut a Finestrat. I mentre arriba aqueix Institut, que la Conselleria pose el transport adequat perquè els estudiants de Finestrat puguen estudiar”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

El servei de transport posat en marxa des de l’Ajuntament és de caràcter gratuït per a les xiquetes i xiquets empadronades i empadronats a Finestrat. L’hora d’eixida és a les 7.10 des del lloc habitual, l’encreuament de la Fonteta, amb diverses parades fins a arribar als centres educatius de la Vila Joiosa. El retorn estimat és a les 14.15 hores, realitzant el mateix recorregut per a equiparar el temps d’estada en l’autobús.

Moció de 2019 per a evitar aquest problema

Cal recordar que ja al novembre de 2019 l’equip de govern va portar a ple una moció instant la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana a modificar la normativa perquè aquests estudiants de Batxiller i Cicles Formatius que hui estan autoritzats passen a ser beneficiaris (com els de l’ESO) i així tindre garantida la plaça en l’autobús. Aqueixa petició, hui dia, no ha obtingut resposta.

(GABINET PREMSA. 22.9.2021)