L’Alcalde de Finestrat rebutja la pujada del 35% aprovades pels municipis socialistes, de Compromís i la Generalitat per la recollida i tractament de residus

Aquest diumenge arriba el Teatre a la Urbanització Balcón de Finestrat” amb l’obra “Quan no mira ningú” d’Esclafit Teatre
14/09/2022
L’Ajuntament consolida i amplia el camí d’accés a la Partida les Hortetes
19/09/2022

El Consorci encarregat de la recollida i el tractament del fem dels municipis de la Marina Baixa i Marina Alta ha augmentat en un 35% les taxes per la recollida tractament de residus. Així es va acordar en la Junta General amb el suport dels municipis governats pel PSOE, Compromís i la Generalitat Valenciana i amb el rebuig dels alcaldes i regidors del Partit Popular.

Amb aquest augment del 35%, els ajuntaments passen de pagar 53 euros per tona de residus a incrementar la seua factura fins a 89’65€.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, “una vegada més eixim molt contrariats de la gestió de la Generalitat Valenciana i la gestió que està fent PSOE i Compromís en el consorci de fems. Perquè se’ns ha faltat a la veritat als alcaldes que formem part del consorci, ja que no s’està atenent la problemàtica i la sensibilitat dels ciutadans que estan afectats en els municipis d’aquest consorci.

Recentment, amb els vots de Compromís i el PSOE i el suport de Generalitat, s’ha decidit pujar els costos d’eliminació del fem enfront de l’opinió que teníem els alcaldes del PP. I que consistia en el fet que, si havíem d’adaptar-nos a la nova llei, havent-hi fons europeus com hi ha per a aqueixos fins, que siga la Generalitat Valenciana la que d’aqueixos fons pague els 20 milions d’euros que costava adaptar la planta de fems.

I en un primer moment se’ns va dir que sí, però al final la Generalitat no aportarà un duro i el que s’exigeix per part dels municipis del PSOE i Compromís i la mateixa Generalitat és que aqueix increment l’assumisquen tots els ajuntaments. I això és el que volem denunciar.

Creiem que no és moment per a demanar-li al ciutadà més esforços. Perquè resulta que el govern de la Generalitat que parla sempre de baixar impostos resulta que els està pujant a tots els veïns de totes les localitats, i en concret, en el meu cas, li’ls vol pujar als veïns de Finestrat.

La nova decisió que s’ha pres en la nova llei d’abocaments suposa haver de pagar uns 35€ més pel fem i la seua eliminació en cadascun dels municipis, per tant el que vull és denunciar la poca sensibilitat que han tingut tant PSOE com Compromís en aquests fets.

Per descomptat com a alcalde intentaré que cap veí de Finestrat haja de pagar més i que aqueixos costos, de moment, els puga assumir el propi ajuntament”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

L’increment de l’impost de residus es farà a més amb efecte retroactiu des de juny.

Gabinet de Premsa (15-09-2022)