L’alcalde de Finestrat presenta les conclusions de l’estudi de sorolls de l’AP7 als veïns de Terra Marina

Sessió plenària extraordinària i urgent: dimarts 16 de febrer, 14.00h, Ajuntament de Finestrat
16/02/2021
La Biblioteca obri una nova sala per al depòsit i la catalogació dels nous fons
17/02/2021

L’ASSAIG CONCLOU QUE SE SUPEREN ELS NIVELLS MÀXIMS PERMESOS PER LA NORMATIVA DE CONTAMINACIÓ ACÚSTICA DEL CONSELL I DEL PROPI MINISTERI DE CARRETERES

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, es va reunir aquest matí amb representants veïnals de la urbanització Terra Marina, Roberto García i Nina Llorca, per a presentar-los les conclusions de l’assaig acústic encarregat per l’Ajuntament per a conéixer els nivells de sorolls que pateixen en aquest residencial des de la liberalització de l’AP-7. Els resultats d’aquests assajos conclouen que en alguns punts de la urbanització els nivells de sorolls superen el màxim permés que és 65 db. En aquesta trobada amb els veïns també va ser present el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret i l’Enginyer tècnic, José Ángel Llorca.
En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “des que es va liberalitzar el trànsit en l’autopista al gener de 2020 els veïns de Terra Marina estan patint problemes molt seriosos de sorolls, sobretot els que resideixen en els habitatges més pròxims a l’AP-7 que és l’anomenada R-5. En el seu moment els rebem, escoltem les seues peticions i ens vam comprometre a realitzar un estudi acústic per a mesurar aquests nivells de sorolls. I hui els hem anunciat que aqueix estudi els dona la raó perquè els nivells superen els 65db, que és el màxim permés per la normativa de la Comunitat i del propi Ministeri per a la seua xarxa de carreteres. Per tant, des de l’Ajuntament farem les al·legacions davant Foment perquè esmene aquestes deficiències com més prompte millor. Cal tindre en compte que aquests nivells ja superen el permés en una època atípica com és un estat d’alarma a causa de la pandèmia. Per tant, aquesta situació s’agreujarà amb l’augment del trànsit en l’AP7 quan isquem de les actuals restriccions”.

Els mostrejos acústics es van realitzar concretament entre el 4 i l’11 de desembre de 2020, en 4 punts diferents de la urbanització Terra Marina i a diferents hores de matí i vesprada. Segons les conclusions d’aquests assajos “per a les posicions i moments de mesurament en alguns casos se superen 65db, nivells màxims admissibles recollits en la normativa del Consell de planificació i gestió en matèria de contaminació acústica” (Decret 104/2006 de 14 de juliol). Aquests nivells superiors a 65db també estan per damunt de l’objectiu de qualitat acústica per a àrees urbanitzades que va establir el Ministeri de Foment per a la seua xarxa de carreteres en el seu Pla d’Acció contra el Soroll de juliol de 2016.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

A més de l’estudi acústic, es remetrà al Ministeri de Foment les més de 200 signatures recollides pels propis veïns per a reclamar mesures que disminuïsquen la contaminació acústica en les zones afectades.

Desbrossament de camí públic

D’altra banda i en atenció a les peticions dels veïns des del consistori han culminat el desbrossament i neteja del camí de titularitat pública de 200 metres de longitud que afronta amb aquesta urbanització.

(GABINET PREMSA.16.2.2021)