L’alcalde de Finestrat anuncia que reactiva 1 milió € en ajudes per a pal·liar els efectes de la crisi sociosanitària

35.000 euros per a la renovació de l’enllumenat a les urbanitzacions
21/01/2021
Tancament de les instal·lacions municipals de Cultura i Joventut com a mesura preventiva davant de la situació sanitària
25/01/2021

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, va anunciar que per a enguany i vist l’agreujament de la crisi social i sanitària a causa de la pandèmia, des de l’Ajuntament reactivaran el paquet d’ajudes d’1 milió € per a pal·liar els efectes tan negatius en matèria econòmica i de destrucció d’ocupació que està tenint aquesta alarma sanitària. L’alcalde va destacar que aquest paquet d’ajudes representa una mesura molt important per a un municipi de menys de 10.000 habitants com Finestrat. “Si l’any passat ja vam destinar 1 milió € en ajudes, aquest any el nostre compromís continuarà. De fet, ja hem activat tots els mecanismes i la setmana vinent modificarem el pressupost per a injectar 1 milió€ i mitigar les necessitats del sector empresarial, comercial i les famílies en situació de major vulnerabilitat.”

L’alcalde va insistir que mentre dure aquesta crisi, l’Ajuntament es mantindrà ferm en el seu propòsit d’ajudar a la ciutadania. “Quan aprovem el Pla d’Ajudes de l’any passat créiem que la situació anava a estabilitzar-se. Hui estem en plena 3a ona, amb els hospitals a punt del col·lapse, amb gran part dels negocis tancats i una situació socioeconòmica pitjor, si cap, que la de l’any passat. Per això, li dic a tots els veïns de Finestrat que mentre hi haja necessitat, hi haurà ajudes de l’Ajuntament per a no deixar a ningú sol.”
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Quasi 50 famílies rebran la subvenció de l’IBI

L’alcalde també va informar que en la Junta de Govern Local celebrada aquest mateix matí va ser aprovat el llistat de beneficiaris de la subvenció destinada a sufragar el pagament del rebut de l’IBI. 46 famílies rebran a partir de la setmana que ve aquesta subvenció que pot ser fins del 100% amb un límit màxim de 300€. “Per tant, el balanç que fem d’aquesta ajuda és satisfactori perquè de les 50 famílies sol·licitants, pràcticament el 95% rebran aquesta ajuda la setmana vinent”.

Quant a les persones excloses de manera provisional, té un període de 10 dies per a presentar al·legacions i també corregir deficiències. “No volem que ningú des quede sense aquesta ajuda i menys en aquests temps. És cert que algunes sol·licituds no complien els requisits establits en les bases i, en altres casos, es remetrà als Serveis Socials municipals”. El llistat de beneficiaris es podrà consultar en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament i també en la seu electrònica de la pàgina web municipal: https://finestrat.sedelectronica.es/info.1

(GABINET PREMSA. 22.1.2021)