L’alcalde atén la ciutadania de Finestrat en la primera trobada presencial i també en línia després de la pandèmia

Ordre del dia sessió plenària: divendres 28 de maig, 9.30 hores
27/05/2021
El Campió del Món Daniel Osanz va guanyar ahir a Finestrat la carrera del Kilómetro Vertical Puig Campana
01/06/2021

 

 

“Després de tant de temps vull escoltar, prendre nota i atendre les propostes dels nostres veïns”. Així comença la xarrada de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, amb la ciutadania després de la pandèmia. L’última va ser al desembre de 2019. 16 mesos després a causa del parèntesi obligat de la pandèmia va tornar a posar-se davant dels seus veïns. Va ser en la vesprada d’ahir, en l’escenari de la Casa de Cultura, per a parlar de la gestió en aquests últims mesos en què hi ha hagut que combinar una situació excepcional i tràgica com la pandèmia amb el compliment dels compromisos adquirits amb la ciutadania.

Enfront de la pandèmia, “vam ser un dels primers municipis d’Espanya a portar mascaretes porta per porta als nostres veïns quan no hi havia on comprar-les. Vam ser dels primers municipis a adquirir purificadors per a les aules dels centres educatius i a dotar de màscares infantils als escolars per a garantir una tornada al col·le segura. I vam anar dels primers a consignar 1’5 milió € en ajudes per a famílies i empreses”. Al mateix temps, segons va explicar l’alcalde, s’han continuat fent passos cap al compliment dels compromisos adquirits amb la ciutadania al juny de 2019 quan va ser reelegit alcalde: “Hui ja sabem que Finestrat tindrà el seu primer Institut de Secundària. Aquesta setmana han començat les obres de la Residència Geriàtrica i Centre de Dia. Hem adjudicat les obres de reurbanització de l’Avinguda Benidorm. Continuen obrint noves marques com Bricomart, Porcelanosa, Primaprix i, en breu, començaran les obres del primer hotel del Bulevard. I, a la Cala, està prevista la reforma del consultori de la Cala, de l’extensió administrativa i del passeig frontal de la platja”.

En aquesta xarrada l’alcalde va posar l’accent en el fet que “tot aquest treball és fruit del gran equip que formem funcionaris, govern local i també oposició per a remar junts pel millor per a Finestrat”. I va realitzar un esment especial pel seu treball enfront de la pandèmia per al personal municipal de Serveis Socials, Serveis tècnics i Policia Local.

Quant als projectes previstos per a pròximes dates Juanfran Pérez Llorca va parlar de les obres de reurbanització en Carrer Sàlvia i Mimoses (600.000€); la reurbanització d’una de les zones més antigues del Bulevard industrial, La Catxola (600.000€); la redacció del projecte per a reformar el Centre Formació Bulevard (antic Barquillero); l’enllumenat a la Partida Pla de Sellés; el soterrament del cablejat al carrer Relleu; els horts urbans a la Foia; nous parcs infantils en Serra Cortina; la creació de parcs canins en la Penya i Balcó de Finestrat; la restauració de la cúpula i coberta de l’Església de Sant Bertomeu, en col·laboració amb la Diòcesi, a més de la restauració del seu campanar amb suport de la Diputació d’Alacant, entitat que també donarà suport a la rehabilitació de l’antic depòsit Font del Molí i la renovació dels vestuaris del Gimnàs Municipal.

Finalment, va explicar a què es destinarà l’espai dels solars adquirits pel consistori en el nucli urbà (Zona Castell, Almàssera i Carrer Sant Vicent) “on hem pensat habilitar espai d’aparcament de manera provisional mentre duren les obres de l’Avinguda Benidorm”.

En el torn de preguntes, va atendre consultes referents al transport públic entre el nucli urbà, la Cala i urbanitzacions, la connectivitat en partides rurals, la sol·licitud de baixada d’impostos com la plusvàlua i la celebració de les festes patronals. “Ja hem consensuat amb la Comissió que no podran ser a l’agost, com és tradició, encara que estem valorant celebrar 2-3 dies de festa coincidint amb la finalitat de setmana del Nou d’Octubre”.

Més de 130 persones van seguir de manera presencial aquesta trobada, després de la corresponent presa de temperatura, desinfecció de mans i registre de dades de contacte de cada assistent. També es va poder seguir en directe per Facebook Live en la pàgina de l’Ajuntament i pel canal en Twich. “Un municipi es gestiona millor amb l’ajuda de tots, va concloure l’alcalde. “Continuarem treballant tenint en compte totes les vostres aportacions i suggeriments”.

(GABINET PREMSA.28.5.2021)

VEURE LA XARRADA COMPLETA EN FACEBOOK WATCH ACÍ