L’alcalde anuncia bonificacions per a fomentar el creixement sostenible en el desenvolupament urbanístic de Finestrat

El Club Taekwondo Finestrat es consolida com un dels millors d’Espanya amb 4 trofeus nacionals
12/12/2019
L’alcalde de Finestrat va retre comptes en un de les trobades més participatives i seguits per xarxes dels celebrats fins a la data
13/12/2019

Finestrat - desayuno con los medios y balance del año del alcalde Juan Francisco Perez Llorca

JUAN FRANCISCO PÉREZ ES VA COMPROMETRE A REFORMAR EL CONSULTORI DE LA CALA I VA TORNAR A DEMANAR A LA GENERALITAT LA CONSTRUCCIÓ DE L‘INSTITUT DE SECUNDÀRIA A FINESTRAT

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va celebrar este matí la tradicional trobada de Nadal amb els periodistes i gràfics de la comarca per a fer balanç de l’any, anunciar els principals projectes per a 2020 i felicitar les festes als mitjans de comunicació. En aquesta trobada va estar acompanyat pel regidor de Comunicació, David Alarcón, l’edil d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret, l’edil de Sanitat, Nati Algado i la regidora de Residents d’Altres Nacionalitats, Donna Rebecca Plummer.

Finestrat – desdejuni amb  els mitjans y balanç de l’any de l’alcade Juan Francisco Pérez Llorca

Principals compromisos complits en 2019 L’alcalde va qualificar el 2019 com un any clau que ha fet possibles fites molt importants gràcies a la col·laboració publicoprivada com és la canalització del barranc de la Cala obra “històrica executada en les últimes dècades i que posa fi a la perillositat de les riuades en la Cala”.Un altre exemple és el propi complex turístic i esportiu de Bicicletes BTT Nature “Suites Puig Campana” on hui ha tingut lloc la trobada amb la premsa : “Una aposta pel turisme esportiu, sostenible i d’interior per a incentivar les visites al nostre nucli històric i el nostre entorn natural” També la Residència Geriàtrica de 125 places i Centre de Dia de 30 places projecte “que acaba de ser adjudicat i que prompte començarà a construir-se en una parcel·la municipal que es troba entre la Cala i el nucli històric.”

Altres compromisos complits enguany va ser l’ampliació de la zona esportiva de La Foia amb la renovació de la gespa del camp de futbol, la posada en marxa de la pista pumptruck i la urbanització de tots els accessos amb una zona de jocs infantils. També l’obertura del Centre Juvenil Finestrat que s’ha convertit en centre de formació, estudi i reunions per als jóvens de la localitat; i la inversió d’1 milió de € en la modernització i embelliment del Bulevard comercial “consolidat com un dels més visitats de la Comunitat Valenciana i on continuen arribant noves marques com Maison Du Pele i, en pròximes dates, Porcelanosa i Bricomart”.
El 2019 també ha sigut any electoral “en què hem aconseguit 10 dels 13 regidors de la corporació. Per tant, em sent molt agraït a tot el poble de Finestrat per la seua confiança i perquè han valorat de manera molt grata el treball i l’equip que està al capdavant d’aquest govern”.

Principals projectes per a 2020
De cara a enguany 2020 l’alcalde va posar l’èmfasi en la creació d’ocupació “la millor prestació social”, va qualificar. I va anunciar la creació d’un Pla públic d’Ocupació orientat a cura de les persones majors “amb la vista posada en la posterior inserció laboral en la Residència Geriàtrica i Centre de Dia on l’empresa adjudicatària ja s’ha compromés a crear 70 llocs de treball”.

Finestrat és un dels municipis de la província que més està creixent en matèria urbanística segons Juan Francisco Pérez, amb una mitjana de 300 vivendes a l’any en els últims exercicis. “Estem convençuts que es pot créixer de manera sostenible i respectuosa amb l’entorn”, va afirmar. En aquest sentit va anunciar la modificació de l’ordenança per a incloure bonificacions en l’impost de l’ICIO i així promoure una construcció sostenible. Entre les mesures que va enumerar està la reserva d’espai en les vivendes per a separar residus des de la llar, la dotació de sistemes de recarrega per a vehicles elèctrics “i que en aquestes promocions les constructores desenrotllen zones verdes per a l’ús i gaudi de la ciutadania”. En matèria de medi ambient també hi ha una reforestació de 1.500 arbres programada per a pròximes dates, “en una zona pròxima a la Font del Vaig moldre per a afavorir que la ciutadania gaudi d’aquest entorn” ; i la pròxima obertura de l’Ecoparc, en ple bulevard, “amb servei als particulars, que podran depositar els residus generats en l’àmbit domèstic de manera gratuïta i també a empreses com a constructores que podran depositar ací els seus residus i runes amb la seua tarifa corresponent”. Aquesta instal·lació funcionarà mitjançant concessió administrativa i ajudarà a combatre l’acumulació d’abocaments incontrolats.

En matèria d’innovació l’objectiu imminent és la connectivitat en el Puig Campana, fita tecnològica en la gestió d’espais naturals i punt clau de l’estratègia de Finestrat com a Destinació Turística Intel·ligent. De fet, com va informar l’alcalde en aquesta trobada “ja hem culminat la instal·lació dels nodes de connectivitat que permeten donar cobertura a zones de la muntanya on no hi havia. Ara estem en període de proves. Aquesta tecnologia anirà aparellada amb una aplicació mòbil amb què els usuaris de la muntanya podran enviar avisos en temps real a la Policia Local per a la seua geolocalització en cas de perdre’s o accidentar-se. Aquesta tecnologia també facilitarà la detecció de possibles incendis forestals”.

El Pla de Millores i Embelliment de les urbanitzacions i partides rurals “seguirà avant en aquest 2020, va anunciar, amb la regeneració de rotondes, l’asfaltat de camins per a millorar les condicions de circulació i seguretat i la connectivitat en zones rurals on hui no arriba aquesta cobertura”. Tot açò vindrà acompanyat per més serveis com la creació d’una oficina de SUMA en la localitat “evitant així el desplaçament dels nostres veïns a altres localitats”.

Reivindicacions a altres administracions
Finalment, l’alcalde va realitzar la seua petició de desitjos a altres administracions per a 2020 i a la Generalitat li va traslladar, una vegada més, la necessitat de construir l’Institut de Secundària. “Ja són més de 600 escolars en aquesta franja d’edat. Tots els dies ixen 4 autobusos des del nostre municipi a altres instituts de la comarca i l’any pròxim seran més”. A aquesta petició s’han sumat altres localitats de l’interior com Sella i Relleu “pel que estaríem ajudant a frenar el despoblament de l’interior mitjançant serveis com un IES”. En aquesta mateixa línia va reivindicar “que no ens deixen a les localitats xicotetes sense assistència sanitària” referint-se a la falta de pediatre a jornada completa a Finestrat. “Si només tenim 1, i els falta personal, que no ens lleven a nosaltres l’únic pediatre que tenim”.

Finalment, també en matèria de Sanitat, Juan Francisco Pérez, va anunciar el compromís de reformar el consultori de la Cala de Finestrat amb inversió 100% de l’Ajuntament, “però que contesten ja a la petició de necessitats que hem traslladat a la Generalitat en diverses ocasions per a executar aquesta reforma”.

(GABINET DE PREMSA. 12.12.2019)