L’Ajuntament secundarà amb 12.000€ la labor de difusió cultural de l’Agrupació Coral de Finestrat

Comença la Setmana Internacional de la Joventut a Finestrat
09/08/2021
Finestrat modificarà el nom de diversos carrers per a rendir tribut a dones rellevants de la cultura valenciana
10/08/2021

Des de l’Ajuntament de Finestrat continuaran donant suport a la labor de difusió de la cultura i de la música de cant que realitza l’Agrupació Coral de Finestrat amb una aportació econòmica de 12.000€. Així es va formalitzar amb el conveni de col·laboració que van rubricar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i el president d’aquesta entitat, Antonio Galiana Llorca. En el moment de la signatura també va ser present el regidor de Cultura, Héctor Baldó i el Tresorer de la Coral, Vicente Llinares.

El concert de Tardor, el concert de Nadal, les diferents actuacions per a fomentar la música tradicional i la Trobada de la Cançó de la Mar són alguns dels exemples de la trajectòria històrica d’aquesta agrupació cultural que just enguany commemora el seu 25é aniversari.

“Continuem fent costat a les agrupacions locals que dediquen el seu temps i el seu esforç a promocionar la cultura a Finestrat. En aquesta ocasió signem amb la Coral un conveni mitjançant el qual aportarem 12.000€ a diversos actes que realitzen al llarg de l’any com la Trobada de la Cançó de la Mar, un esdeveniment que cada any celebrem a la vorera de la nostra platja i que, en aquest 2021, coincidirà amb els seus 25 anys d’història. Així que molt orgullós d’aquesta trajectòria, molt il·lusionat perquè segueixen avant amb la mateixa il·lusió i que sàpien que el consistori serà ací sempre per a donar-los suport en la seua labor”, va afirmar l’edil de Cultura, Héctor Baldó.

Ajornament de la Trobada i el concert del CMPC a setembre

La XXIII Trobada de la Cançó de la Mar estava prevista per a aquest dissabte, dia 14, perquè tal dia com el 14 d’agost de 1996 va tindre lloc a la Casa de Cultura la primera actuació de l’Agrupació Coral de Finestrat. No obstant això, des de la Regidoria de Cultura s’ha decidit posposar a setembre aquest esdeveniment i també el concert del Centre Musical Puig Campana previst per a aquest divendres 13. “Encara estem en un moment molt sensible de la pandèmia amb part de la població sense immunitzar”, va assenyalar l’edil de Cultura. “Volem donar les màximes garanties de seguretat. Per aquesta raó i a causa de l’elevada afluència de públic que registra la Cala en aquestes dates hem considerat que era més apropiat ser prudents, evitar aglomeracions i ajornar els dos concerts al pròxim mes”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, HÉCTOR BALDÓ, ACÍ

Per tant, la banda del Centre Musical Puig Campana actuarà el divendres 17 de setembre. I la XXIII Trobada de la Cançó de la Mar serà el dissabte 18 de setembre, amb la participació de l’Orfeón Aspense “Virgen de las Nieves” i l’Agrupació Coral de Finestrat com a amfitriona. Tots dos esdeveniments musicals tindran lloc a la Plaça de l’Àmfora de la Cala de Finestrat a les 22.00 hores.

A més, l’exposició pictòrica “Art al Carrer” que es va ajornar el passat cap de setmana en la Cala per les ratxes de vent i la previsió de pluges es reprendrà el 28 i 29 d’agost perquè la puguen visitar veïns i turistes a la Plaça de l’Àmfora.

(GABINET DE PREMSA: 10.08.2021)