L’Ajuntament renova el seu compromís amb la Comunitat de Regants “Els Molins” de Finestrat

Les juvenils i cadets del Club Voleibol Finestrat es juguen la passada a les finals autonòmiques
17/05/2021
Últimes places i últims dies d’inscripció en el Km. Vertical Puig Campana que se celebra el 30 de maig a Finestrat
17/05/2021

Facilitar i millorar l’ús de les aigües que emanen de la “Font del Molí” tant per al seu ús en el reg de l’horta com per al proveïment de la població. Aqueix és l’objectiu pel qual han signat la pròrroga del Conveni entre l’Ajuntament i la Comunitat de Regants “Els Molins” de Finestrat. Així es va subscriure en 2018 i, des d’aqueixa data, es renova aquesta col·laboració. En aquesta ocasió per part de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret, el president de la Comunitat de regants, Vicente Martínez Climent i el president de la Junta de Govern d’aquesta Comunitat, Vicente Martínez Sellés.

Amb aquesta renovació el consistori incrementa en 2.000€ el seu suport econòmic a la Comunitat de regants de manera que aquesta anualitat rebrà una subvenció total de 67.000 euros. Tal com va explicar el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret, al final de la signatura “els regants és una de les entitats més antigues de Finestrat i exerceix una labor fonamental en la gestió de l’aigua de les nostres fonts de la seua constitució l’any 1851”. El document, renovat any rere any des de 2018, representa una aportació econòmica de pràcticament el 70% del pressupost anual dels Regants “el que és fonamental en aquesta circumstància tan difícil per a tots els sectors de la societat que necessiten, ara més que mai, el suport de l’administració”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, JOSÉ VICENTE LLORET, ACÍ

L’aportació està destinada a sufragar les despeses de funcionament de la Comunitat de Regants en bé de l’interés general dels comuners i dels veïns de Finestrat. A canvi, autoritza l’Ajuntament perquè puga fer ús de l’aigua necessària per al proveïment dels habitants del nucli urbà i dels habitatges de l’horta. “A més d’aquesta aportació econòmica, des del consistori també portem avant els treballs de conservació de séquies, depòsits i basses de la Comunitat que formen part del patrimoni històric-cultural de Finestrat”. En aquest sentit, l’edil va recordar l’existència d’un projecte conjunt del consistori i la Comunitat “que prompte veurà la llum” per a modernitzar la infraestructura de reg comptant amb el suport de la Diputació d’Alacant.

GABINET DE PREMSA (17.5.2021)