L’Ajuntament renova el conveni amb la Comunitat de Regants “Els Molins” de Finestrat

Consell anual de la Policia Local de Finestrat
20/10/2020
Bases XIII Concurso infantil de postales navideñas Finestrat
21/10/2020

Facilitar i millorar l’ús de les aigües que emanen de la “Font del Molí” tant per al seu ús en el reg de l’horta com per al proveïment de la població. Aqueix és l’objectiu del Conveni de Col·laboració signat hui entre l’Ajuntament de Finestrat i la Comunitat de Regants “Els Molins” de Finestrat.
En total, la Comunitat “Els Molins” rebrà una subvenció de 65.000 euros per a sufragar les despeses de funcionament de la Comunitat de Regants en bé de l’interés general dels comuners i dels habitants de Finestrat. A canvi, autoritza l’Ajuntament de Finestrat perquè puga fer ús de l’aigua necessària per al proveïment dels veïns del nucli urbà i dels habitatges de l’horta.
L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, el regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret, i el president de la Comunitat de regants, Vicente Martínez Climent, acompanyats del president de la Junta de Govern d’aquesta comunitat, Vicente Martínez Sellés, van expressar en aquest acte la seua voluntat de continuar mantenint aquesta relació de cooperació que va ser subscrita l’any 2018 i que ha anat renovant-se sempre amb acord mutu de les dues parts.


En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “l’Ajuntament té l’obligació de vetlar pel bon funcionament del reg de la nostra horta, així com el proveïment de tota la població que any rere any ha anat creixent en el nostre municipi. Aquest conveni representa una aportació econòmica de 65.000€ que representa prop del 70% del pressupost anual dels Regants i que és fonamental en aquesta circumstància tan difícil per a tots els sectors de la societat que necessiten, ara més que mai, el suport de l’administració. Tampoc podem oblidar que amb aquest conveni també ens comprometem a col·laborar amb la Comunitat de Regants “Els Molins” en totes les tasques de modernització, millora i eficiència en l’ús d’aigües de regadiu. Igualment aportem tot el material, i duem a terme la realització de treballs per a la conservació i manteniment de séquies, depòsits i basses de la Comunitat que formen part del patrimoni històric-cultural de Finestrat”. En aquest sentit, l’alcalde va avançar la línia de col·laboració entre el consistori i la Comunitat “per a fer un salt qualitatiu en la modernització del reg i que comptarà el suport de la Diputació d’Alacant”.

POTS ESCOLTAR LA DECLARACIÓ DE L’ALCALDE, ACÍ


La Comunitat de Regants “Els Molins” una de les entitats més antigues de Finestrat constituïda al maig de 1851 i està adscrita a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
GABINET DE PREMSA (20.10.2020)