L’Ajuntament rendeix tribut demà a l’il·lustre veí de Finestrat el Sr. Ángel Pascual Devesa

Les cadets del Club Voleibol Finestrat guanyen 3-0 al Racing San Juan i es col·loquen terceres en la taula
27/02/2020
Finestrat celebra aquest dissabte la seua festa de Carnestoltes amb ambientació d’”Aladdín” i l’actuació d’Andrea i Yanisa de LA VOZ
27/02/2020

EL MUSEU ACOLLIRÀ L’EXPOSICIÓ “FINESTRAT HACE 90 AÑOS. LA MIRADA DE ÁNGEL PASCUAL DEVESA” I LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “REFLEXIONES Y RECUERDOS

L’Ajuntament rendeix tribut a la figura d’Ángel Pascual Devesa, metge i polític nascut en la localitat en 1888, amb la inauguració de l’exposició “Finestrat hace 90 años. La mirada d’Ángel Pascual Devesa” i la presentació del llibre dedicat a aquesta mateixa figura Reflexiones y recuerdos. Aquest homenatge tindrà lloc en el Museu de la localitat demà, divendres, 28 de febrer, a partir de les 19:30 hores, en un acte en què es donarà a conéixer la col·lecció d’estereografies que va llegar la família d’Ángel Pascual Devesa al consistori en 2015. Entre les imatges es pot veure la casa familiar, l’hort, carrers del nucli històric tradicional com el carrer Nou i també l’Ermita del Sant Crist del Remei, beneïda en 1924.

Com va indicar l’edil de Cultura, Héctor Baldó, “en l’acte de demà reconeixerem un veí il·lustre de Finestrat com va ser el Sr. Ángel Pascual Devesa, metge i destacada figura de la burgesia progressista i republicana alacantina que va desenvolupar una intensa activitat cultural, a més de retratar la vida i costums del Finestrat de les primeres dècades del segle XX. És un llegat molt valuós que volem compartir amb tots els nostres veïns i visitants a partir de demà en l’exposició que podran visitar a partir de demà i fins al dia 17 d’abril en el Museu de Finestrat”. A més d’inaugurar aquesta mostra fotogràfica tan significativa de la localitat, demà es donarà a conéixer l’obra Reflexiones y Recuedos que dediquen a aquesta mateixa figura la seua pròpia néta, Mercedes Pascual Artiaga, el metge, Josep Bernabeu Mestre i l’historiador de la Universitat d’Alacant, Francisco Moreno Sáez.

El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va invitar la població de Finestrat i de tota la comarca a participar en aquest homenatge “perquè per a Finestrat és un orgull comptar amb personatges tan il·lustres com al senyor Ángel, que va elevar el nom de la nostra localitat per tot el territori, obtenint nombrosos títols i condecoracions al llarg de la seua trajectòria, a més de llegar-nos per a la posteritat imatges de la vida i costums del nostre poble”.

(GABINET PREMSA.27.2.2020)