L’Ajuntament reforça el seu compromís amb la Comunitat de Regants “Els Molins” de Finestrat

L’alcalde de Finestrat torna a retre comptes en una xarrada oberta a la participació ciutadana
21/02/2019
Agenda fin de semana Finestrat
22/02/2019

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va firmar este matí el conveni de col·laboració amb la Comunitat de Regants “Els Molins” de Finestrat que presideix Vicente Martínez Climent. L’objecte d’aquest conveni és promoure totes aquelles actuacions que faciliten i milloren l’ús de les aigües de la Font dels Molins, tant per al seu ús en el reg com per a l’abastiment de la població. També va firmar aquest conveni el president de la Junta de Govern de la Comunitat, Vicente Martínez Sellés, en un acte a què va assistir el Secretari de la Comunitat, Tomás Lloret Lloret.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “hui hem firmat novament un conveni de col·laboració amb una de les entitats més antigues del municipi, els regants i amb la que cada any assumim un major compromís. Al seu dia partim de 40.000€ d’aportació econòmica que cada any s’ha anat incrementant fins a la subvenció de 65.000€ que tindran en aquest exercici. Açò ve motivat pel creixement de la localitat, la població i, amb això, la necessitat de més aigua, sobretot en èpoques estivals en què la Comunitat de Regants cedeix aigua al consistori per a garantir l’abastiment a la ciutadania”. També en èpoques de sequera l’Ajuntament reforça el subministrament d’aigua des d’altres aqüífers per a garantir el regadiu a aquesta entitat.

La col·laboració entre l’Ajuntament i la Comunitat de Regants inclou altres aspectes com el manteniment de les instal·lacions “perquè portem diversos anys ajudant des dels serveis tècnics municipals per a conservar l’estat de les séquies” i també amb polítiques d’eficiència en el consum d’aigua. “De fet, comptant amb el suport de Hidraqua intentarem canviar el sistema de reg a manta a per reg per goteig en aquelles zones d’horta que encara queden en el nucli històric tradicional i així evitar fugues”.

(GABINET PREMSA: 19.2.2019)