L’Ajuntament invertirà altres 55.000€ en la continuació de la reforma integral de l’Església de Finestrat

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: divendres 8, 9:00 hores, 1a planta Aj. Finestrat
07/11/2019
Finestrat celebra la seua Setmana de la Salut del 18 al 22 de novembre
07/11/2019

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, i el rector de l’Església Sant Bertomeu de la localitat, Vicente Castaño, han firmat este matí el conveni de col·laboració mitjançant el qual l’Ajuntament continuarà col·laborant en les obres de reforma integral del temple. Aquestes obres van començar el passat any amb la neteja, rehabilitació i consolidació de les criptes per a la qual cosa el consistori va aportar 49.979,81 €. Amb la firma del conveni d’este matí, el consistori destinarà altres 55.439’55€ per a continuar amb la següent fase dels treballs, d’acord amb el projecte de reforma integral acordat entre l’Ajuntament i el Bisbat d’Oriola.  En el moment de la firma també va estar present el regidor d’Urbanisme, Víctor Darío Llinares. 

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “seguirem avant amb la 2a fase de reforma de l’Església parroquial de Sant Bertomeu, catalogada com Bé d’Interés Local. Per a això, l’Ajuntament torna a col·laborar amb el Bisbat i enguany destinarem altres 55.000€ a la conservació del nostre patrimoni”. Les dues primeres fases dels treballs van consistir en la restauració del subsòl, especialment la zona de les criptes. Ara es tracta, entre altres actuacions, d’habilitar un sistema d’envidrament perquè les persones puguen veure les criptes des de l’exterior. Tot això seguint un projecte tècnic de reforma integral acordat entre l’Ajuntament i el Bisbat. “És molt important treballar tots els anys i aportar inversió per a dur a terme aquest projecte”, va indicar l’alcalde. “En cas contrari l’església s’anirà deteriorant i això pot provocar la necessitat de modificar el projecte i l’encariment dels treballs. Per això, des d’ací li vull agrair al Bisbat que se sumix aquesta proposta del rector i del consistori. En aquest sentit, cal recordar que l’Església és patrimoni del Bisbat i l’Ajuntament no és el promotor, és col·laborador. Per això, trasllat el meu desig que per a pròxims anys puguen aportar més inversió”.

POTS ESCOLTAR ACÍ LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE

L’Església Parroquial de Sant Bertomeu es va obrir al culte en honor a Sant Bertomeu el 24 d’agost de 1.752. Actualment té la condició de bé de rellevància local i, com a tal, figura en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

GABINET DE PREMSA (6.11.19)