L’Ajuntament inverteix 48.000€ en la preservació del pont de l’antiga N-332 entre la Cala i el bulevard comercial de Finestrat

Finestrat recolza amb 3.000€ la labor d’integració i inserció laboral del Doble Amor
26/07/2021
Més de 150 persones amb mobilitat reduïda gaudeixen del bany en l’àrea “Platja Accessible” de la Cala de Finestrat
28/07/2021

Des de l’Ajuntament de Finestrat porten diverses setmanes treballant en tasques de conservació i manteniment del pont pel qual passa l’Avinguda Finestrat, antiga N-332, just entre el barranc de la Cala i les superfícies comercials del Bulevard.

El regidor d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret, va visitar la zona on s’estan executant els treballs i des d’allí va informar que “el pas del temps i les inclemències meteorològiques han portat a la deterioració progressiva de part de l’estructura del pont pel qual passa l’antiga carretera nacional 332, hui via de titularitat municipal denominada Avinguda Finestrat. D’algun temps ençà hem detectat que les armadures presenten una corrosió important i que algunes superfícies estaven escrostonades. Per tant, hem invertit 48.000€ a executar aquests treballs de conservació per a preservar la seua estructura i fer-la més duradora en el temps. Cal no oblidar que estem parlant de vies que comuniquen la nostra platja amb el Bulevard comercial, on registrem un elevat volum de circulació diàriament”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR D’OBRES, JOSÉ VICENTE LLORET, ACÍ

Els treballs van començar amb el picat amb mitjans manuals de les zones a reparar, eliminant el formigó deteriorat. A continuació, han netejat les armadures i tota la zona annexa per a, posteriorment tractar-les amb un material contra la corrosió. Les zones danyades estan sent reparades amb morter de reparació tixòtrop d’altes prestacions, prèvia aplicació de pont d’unió. Finalment, s’aplicarà inhibidor de corrosió a tota la zona reparada.

El pont data de principis del segle XX. Ha experimentat algunes remodelacions i ampliacions en aquest segle d’història en el qual ha sigut competència del Govern Central. I des de l’any 1.999 està transferit a l’Ajuntament de Finestrat per part del Ministeri de Foment.

L’actuació té un pressupost de 48.200€, sufragat íntegrament des de l’Ajuntament i calculen que estarà finalitzat en els pròxims dies. Cal assenyalar que en les últimes setmanes el consistori ha invertit prop de 100.000€ en la millora dels vials d’aquesta zona. “D’una banda hem creat el nou accés, més directe i més visible a la Cajola”, va indicar l’edil, “que és una de les àrees del bulevard més antigues. I també hem renovat l’asfaltat d’Avinguda Finestrat, part de l’Avinguda Picasso i carrer Xaló on també hem posat guals per a reduir la velocitat dels vehicles en sentit de baixada. Per tant, estem fent un esforç important pel manteniment de les nostres vies en àrees de molta circulació com és la nostra Cala i el Bulevard comercial”.

GABINET DE PREMSA.27.7.2021