L’Ajuntament destinarà una parcel·la de 12.000 m2 a la construcció del col·legi núm. 3 de Finestrat

Finestrat Costa Blanca Trails es consagra com la Catedral del Trail Running amb més de 1.800 corredors
22/11/2022
Finestrat torna a convocar les ajudes econòmiques a esportistes amb novetats per a arribar a més beneficiaris
25/11/2022

???????????????????????

LA PARCEL·LA ESTÀ SITUADA A l’ENTRADA DE LA URBANITZACIÓ “TERRA MARINA” I A MENYS D’1 QUILÒMETRE DE LA CALA DE FINESTRAT

L’Ajuntament de Finestrat destinarà una parcel·la dotacional de 12.000m2 per a la construcció del col·legi núm. 3 de Finestrat. Les xifres avalen aquesta necessitat perquè actualment la població escolar d’Infantil i Primària supera els 700 xiquets/es distribuïts en dos col·legis: 200 en el CEIP “Puig Campana” i uns 500 en el CEIP “Balcó de Finestrat”.

“Des del govern local plantejarem ja la ubicació d’una parcel·la de més de 12.000m2 per a oferir-la a la Conselleria d’Educació per a construir un nou col·legi a Finestrat que seria el núm. 3. La ubicació de la parcel·la, just a l’entrada de Terra Marina, permetrà que Finestrat compte amb un centre educatiu en cada nucli poblacional: el CEIP “Puig Campana” en el centre històric, CEIP “Balcó de Finestrat” en la zona centre de les urbanitzacions i ara el col·legi núm. 3, a l’entrada de Terra Marina i a menys d’1 quilòmetre de la Cala de Finestrat”, va explicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

Per a emprendre aquests tràmits el govern local porta la setmana vinent a ple la modificació puntual núm. 17 de les normes subsidiàries, que afecta la qualificació d’equipament educatiu en part de la parcel·la dotacional pública PQL del sector 7. En concret, la parcel·la té 12.000 m2 de superfície i es troba molt pròxima a l’entrada al residencial Terra Marina i a les noves urbanitzacions en construcció.

Actualment la població en edat escolar d’Infantil i Primària ronda els 700 xiquets/es “perquè cada vegada més famílies amb fills xicotets trien Finestrat per a viure”. I la previsió estimada de creixement, tant de la població com del nombre de matrícules, segons l’alcalde, “ja ens avancen que en el termini de 2 anys farà necessari comptar amb un tercer col·legi. A la vista de la lentitud dels tràmits per a autoritzar i construir un centre educatiu hem iniciat el procediment perquè la Conselleria òbriga l’expedient del col·legi núm. 3”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

En aquest sentit l’alcalde va recordar que Finestrat també està a l’espera que Conselleria d’Educació modifique els terminis per a iniciar com més prompte millor la construcció del primer Institut de l’ESO de la localitat. “Per part nostra com a ajuntament volem ser molt àgils i molt eficients, i que no hi haja cap problema educatiu a Finestrat”.

(GABINET PREMSA.25.11.2022)