L’Ajuntament de Finestrat sol·licita que la vacunació contra el Covid es realitze en el mateix municipi

Primera reunió de treball per a llançar la línia d’ajudes al lloguer 2021
02/03/2021
Finestrat modifica les ajudes del Pla Resistir per a arribar a més beneficiaris
05/03/2021

LA CONSELLERIA DE SANITAT DEIXA A FINESTRAT FORA DELS PUNTS DE VACUNACIÓ MALGRAT COMPTAR AMB 9.894 HABITANTS, 2 CONSULTORIS MÈDICS I DIFERENTS ESPAIS MUNICIPALS DE GRAN ENVERGADURA A LA SEUA DISPOSICIÓ.

Els més de 9.800 habitants empadronats a Finestrat, a excepció dels molt pocs que han rebut ja la vacuna, hauran de desplaçar-se a una altra localitat per a poder vacunar-se contra la covid-19.
Així ho ha decidit la Conselleria de Sanitat de la Generalitat en els nous protocols de vacunació massiva per a les pròximes setmanes. En ells, s’estableix que els municipis de menys de 10.000 habitants podran fer-ho al costat d’un centre de salut o en locals municipals. Malgrat això, Finestrat no apareix en el llistat de pobles on es durà a terme aquest procés de vacunació massiva.
En paraules de la Regidora de Sanitat, Nati Algado, “no entenem aquesta divisió que ha dut a terme la Conselleria on pobles, amb molts menys habitants que el nostre, tenen punt de vacunació. Són quasi 10.000 veïns de Finestrat als quals se’ns demana que ens traslladem a un altre municipi per a rebre la vacuna, i hem de tindre en compte que molts d’ells són majors i amb una salut delicada. Ací comptem amb dos consultoris mèdics, i des de l’ajuntament posem a la disposició d’aquesta campanya qualsevol de les nostres instal·lacions municipals, com exigeix la Generalitat, així evitaríem que els veïns s’hagen de traslladar no una sinó dues vegades a una altra localitat a vacunar-se”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, NATI ALGADO, ACÍ

La campanya de vacunació massiva de la Generalitat afecta a persones entre 18 i 80 anys i està previst que comence a l’abril. “A més, és la mateixa Conselleria la que ens diu que els espais de vacunació han d’estar situats el més a prop possible dels nuclis de població. Com a regidora de Sanitat, però també com a sanitària, crec que en aquestes circumstàncies, tots sabem que depenem en excés de com vagen els enviaments de vacunes, de la viabilitat de mitjans per a dur a terme la vacunació i de què es tracta d’un procés, el de la vacunació massiva, que practicarem per primera vegada,” ha assenyalat l’edil de Sanitat.

L’Ajuntament de Finestrat instarà a Salut Pública de la Marina Baixa a modificar el circuit de vacunació massiva presentat per la Conselleria de Sanitat per a incloure a la localitat.