L’Ajuntament de Finestrat redueix el cost de l’Educació Infantil a les famílies amb fills/es menors de 3 anys

Finestrat obrirà la seua platja dilluns que ve, 15 de juny, amb l’aplicació del seu Pla de Contingència
10/06/2020
Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Finestrat i “Alicante Gastronómica Solidaria” per a continuar donant suport a la seua gran labor social
12/06/2020

Des de l’Ajuntament de Finestrat han reduït el cost de les places de l’Escola Infantil Municipal (EMUFI) per als menors de 3 anys. Per a això, en l’última sessió plenària va ser aprovada la modificació de l’ordenança fiscal núm.33 que regula el preu públic pel servei d’aquesta Escola amb un estalvi considerable per a les famílies. En concret, en la franja d’edat de 4 mesos a 1 any el cost mensual baixa de 336 a 250€; per als menors d’1 a 2 anys, el preu passa de 223 a 210€; i en 2-3 anys l’escolarització ja està subvencionada al 100% des de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.
La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Finestrat, Mª Dolores Viudes, va informar que aquesta mesura s’adopta “per a continuar ajudant les famílies a conciliar, al mateix temps que abaratim els costos perquè no supose un desemborsament molt important en l’economia de cada llar”. A més de reduir el preu d’aquestes places d’escolarització en l’EMUFI, l’Ajuntament manté les subvencions municipals per a tots els menors de 3 anys empadronats a Finestrat que acudisquen a Escoles i/o guarderies autoritzats des de la Generalitat Valenciana. Aquesta ajuda municipal, compatible amb les de Generalitat, és de 70€ mensuals per als xiquets de 0-1 anys, 50€ per als xiquets de 1-2 anys i 30€ per als de 2-3 anys. “Són ajudes municipals que representen un exemple més del compromís que tenim amb les famílies de donar-los suport en franges tan sensibles com són els primers anys d’escolarització”. En aquest sentit l’edil va informar que des de l’EMUFI han admés al 100% dels sol·licitants de plaça per al pròxim curs escolar 2020-2021.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, Mª DOLORES VIUDES, ACÍ

Admissió telemàtica Alumnat Infantil i Primària curs 2020-2021
D’altra banda, fins al 16 de juny la Generalitat Valenciana mantindrà obert el termini d’admissió telemàtica de l’alumnat a les aules de 2 anys, en Educació Infantil (3 anys) i per a noves matrícules d’Educació Primària en els centres educatius “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat”. Des de l’Ajuntament la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes i el tècnic de l’àrea, Ángel Lloret, van publicar la setmana passada un vídeo per a explicar tots els passos d’aquest procediment i resoldre dubtes. Aquest vídeo continua disponible per a consulta en les xarxes socials institucionals (pàgina “Finestrat Ajuntament” de Facebook i perfil @AytoFinestrat en Twitter) i també en el canal “FinestratDirecto” de YouTube on atendran els dubtes a través dels comentaris. (Veure vídeo ACÍ)

També des de la direcció dels centres educatius, segons estableix la normativa de la Conselleria d’Educació de la Generalitat, es pot concertar cita prèvia per a aclarir dubtes davant aquests procediments. Per a contactar amb el CEIP “Balcó de Finestrat” podran reservar cita enviant un correu a: 03018076@gva.es o telefonant al 965 594 760 i en el CEIP Puig Campana telefonant al 966 87 08 40.

(GABINET DE PREMSA. 11.6.2020)