L’Ajuntament de Finestrat presenta una guia per a un ús igualitari del llenguatge

Com a novetat en les eleccions del diumenge 28 de maig Finestrat passa de 2 a 3 seccions sindicals.
19/05/2023
Finestrat tindrà Escola d’Estiu des de bebés fins a xiquets/es de 12 anys
24/05/2023

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat juntament amb l’Agència de Promoció del Valencià han publicat una guia lingüística per a un ús igualitari del llenguatge en l’administració local.

L’ajuntament de Finestrat, com a institució pública, dins del seu Pla d’Igualtat té com a principal objectiu promoure la igualtat com a valor fonamental en l’administració local.

Un dels instruments més importants a través de la qual les persones es relacionen és el llenguatge. La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat, conscient d’aquest impacte que té el llenguatge com a eina per a construir una societat més justa i inclusiva, ha promogut la creació d’una guia lingüística al costat de l’Agència de Promoció del Valencià, que presente i fomente un ús igualitari de llenguatge en l’entorn administratiu.

La finalitat promoguda d’aquesta guia és posar a la disposició de tota l’administració local i la resta del municipi, la informació necessària per a un ús inclusiu de la llengua que no discrimine i reflectisca una forma igualitària d’expressió fomentant l’equitat entre homes i dones.

En paraules de la Regidora d’Igualtat María Llorca, “Aquesta guia d’ús del llenguatge igualitari en l’administració municipal és una eina més que posem a la disposició dels ciutadans i ciutadanes per a impulsar i aplicar el llenguatge de manera inclusiva i no sexista, tal com es recull en el pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE MARÍA LLORCA, LA REGIDORA D’IGUALTAT ACÍ:

Amb la creació d’aquesta guia des de la Regidoria d’Igualtat, “posem el focus en l’ús de la llengua com a instrument per a fomentar la igualtat i apostar per donar presència i visibilitat a les dones. El nostre compromís des de l’Ajuntament de Finestrat amb la creació d’aquesta guia és promoure una visió inclusiva, igualitàries i equitativa del llenguatge”.

 Qui vulga disposar de la guia pot enviar un correu electrònic a igualdad@finestrat.org

 (GABINET PREMSA.22.05.2023)