L’Ajuntament de Finestrat posa a disposició de la ciutadania 2 punts de recarrega ultraràpida de vehicles elèctrics

Comença la temporada per a la jove pedrera de l’Escola de Pilota de Finestrat
15/11/2019
Finestrat rep aquest cap de setmana a més de 4.000 persones amb motiu de la Costa Blanca Trails
19/11/2019

L’ALCALDE I REPRESENTANTS d’IBERDROLA VAN VISITAR VAIG FUGIR AQUESTA INSTAL·LACIÓ, PIONERA EN LA COMARCA, UBICADA EN PLE BULEVARD COMERCIAL DE FINESTRAT

L’Ajuntament de Finestrat contínua donant passos ferms contra el canvi climàtic i per la mobilitat sostenible amb la instal·lació de dos punts dobles de recarrega ràpida de vehicles elèctrics en ple bulevard comercial. l’alcalde del municipi, Juan Francisco Pérez Llorca, i el responsable de Grans Clients i Administracions Publiques d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Enrique Planells, van visitar aquest matí la parcel·la municipal on s’ha posat en marxa aquesta instal·lació pionera en la comarca i situada en l’Avinguda País Valencià, 17, molt pròxima a l’AP-7, la N-332 i grans superfícies comercials com Decathlon, Mitja Markt i Mercadona. Per a arribar a cap aquesta iniciativa, el consistori va cedir el sòl on se situen els punts de recarrega i dónes d’Iberdrola van aportar els equips, la seua instal·lació i la seua gestió durant deu anys. En aquesta visita també va estar present el regidor de medi ambient, David Alarcón, els edils Tomás Sellés i José Vicente Lloret, el tècnic del Departament municipal d’Enginyeria Tècnica, José Llorca Aragonés. I dónes d’Iberdrola van assistir a mes a aquesta inauguració Juan Carlos Brotons, Responsable d’Empreses a Alacant, Víctor Gómez, gestor de grans clients i empreses i Mª José García Muriel, gerent comercial en Comunitat Valenciana.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va explicar que seguint la línia del Pacte d’Alcaldes subscrit per l’Ajuntament de Finestrat a Brussel·les en 2010 per a contribuir al fre del canvi climàtic i la reducció d’emissions CO2 a l’atmosfera “fem un pas mes enllà amb un altre exemple palpable per a la ciutadania com son aquests punts de recarrega de vehicles elèctrics, pioner en la comarca perquè és el 1r de descàrrega ràpida, amb accés lliure els 24 hores del dia i on és podran carregar fins a 4 vehicles de forma simultània. Estan ubicats en un punt estratègic, en ple Bulevard comercial, prop de l’AP7 i la N-332 i pensant en tots els persones que acudeixen a aquesta zona a fer els seues compres i poden aprofitar aqueix temps per a recarregar el vehicle”. També és un punt idoni per a l’activitat empresarial perquè, tal com va apuntar el primer edil, “moltes empreses de la zona organitzen la distribució del seu producte en funció dels punts de recarrega elèctrica, de manera que ara el Bulevard comercial de Finestrat entra en aquesta ruta de mobilitat sostenible”. A Finestrat hi ha un altre punt de recarrega de vehicles elèctrics en sòl públic, just en l’Avinguda Marina Baixa de la Cala i prop de 40 punts de recarrega en superfícies comercials. “No obstant això, va indicar l’alcalde, aquest és el primer punt de recarrega ràpida (50 quilovats) en tota la comarca, la qual cosa permet carregar la bateria en menys de 40 minuts. Per tant, un exemple mes del nostre compromís amb el medi ambient, la transició energètica i la mobilitat sostenible”.

L’alcalde va anunciar en aquesta visita que el projecte és habilitar també punts de recarrega de vehicles elèctrics en el nucli històric, a l’eixida de l’aparcament municipal seguint “aquest marc de col·laboració amb Iberdrola.”

 Per la seua banda, Enrique Planells va ressaltar que Iberdrola “està implicada en l’electrificació del transport i a oferir solucions intel·ligents per a aquells usuaris que busquen una mobilitat sostenible i respectuosa amb l’entorn”. Així mateix, ha destacat que els usuaris d’aquesta instal·lació “tindran la possibilitat de recarregar els bateries dels vehicles elèctrics amb energia 100% verd, que prové de fonts de generació neta”. Planells va indicar que per al dia de vaig fugir i demà, divendres 15, la companyia facilitarà la recarrega de manera gratuïta en aquests punts amb motiu de la seua inauguració.

Els recarregues podran realitzar-se dónes de l’aplicació de Recarrega Pública Iberdrola, a través dels és pot geolocalizar, reservar i també abonar els recarregues a través del mòbil de forma senzilla.

Aquest acord amb l’Ajuntament de Finestrat forma part dels plans d’Iberdrola d’impulsar i liderar la transició energètica a Espanya, a través de la mobilitat sostenible i l’electrificació del transport com a via per a la lluita contra el canvi climàtic.

GABINET DE PREMSA: 14-11-2019