L’Ajuntament de Finestrat organitza activitats des d’una perspectiva igualitària tot l’any

Més de 100 assistents en la jornada de prevenció i actuació davant emergències en vehicles de propulsió, híbrids, elèctrics i de gas
17/04/2024
El Viver de Finestrat acull una jornada sobre el poder del Copywriting el dimarts 23 d’abril
19/04/2024

L’Ajuntament de Finestrat, en el seu compromís per la igualtat, assumeix el compromís de donar exemple i impulsar l’organització de qualsevol activitat des d’una perspectiva transversal i igualitària durant els 365 dies de l’any.

Per part de la regidoria d’Igualtat, en coordinació amb les diferents àrees del consistori, així com amb la col·laboració dels centres educatius del municipi, es reforça la prevenció des d’edats molt primerenques per a formar a l’alumnat d’una manera respectuosa, no sexistes, no violenta i lliure.

Amb una aposta molt clara per l’educació com a eina per a aconseguir una societat més equitativa i inclusiva. I en constant cooperació amb els col·legis del municipi, des de l’Ajuntament, es realitzen periòdicament tallers pràctics de Coeducació, píndoles igualitàries, així com la gestió d’una biblioteca que eduque en valors.

A més, des de la pròpia regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat, de manera sincronitzada amb totes i cadascuna de les àrees del consistori treballa, entre moltes altres qüestions en, els punts violetes instal·lats durant les festes patronals i Sant Joan per a gaudir d’unes festes lliures d’accions sexistes, en el foment de la gimnàstica per a adults “Majors Actives, Dones en Acció” que té lloc tant a La Cala com en el nucli històric de Finestrat o en tallers de bretxa digital i memòria per a majors.

Enfocades al públic més adult, ha donat principi un cicle de Tallers “Empoderar-Art: de l’autocura a l’autoafirmació” en el Centre Social La Cala de Finestrat tots els dimarts del mes d’abril i maig a la vesprada de 17.30 a 19.30 hores i que finalitzen el dimarts 4 de juny. Un espai de sensibilització, prevenció i visibilitzarien de la violència de gènere en el qual es posa en comú la necessitat de l’autocura en una societat cada vegada més exigent.

Per als escolars, el pas 16 d’abril va arrancar el taller “La Regla, Mola” en el CEIP Balcó de Finestrat. Una trobada en les pròpies aules per a compartir informació, experiències, dubtes i trencar tabús entorn de la primera regla.

En paral·lel, s’ha programat uns tallers creatius “Personalitzant la Igualtat” de 17.30 a 19.30 hores en el Centre Juvenil de Finestrat enfocats a diferents edats al que ja és possible apuntar-se. El 30 d’abril, per a xiquets i xiquetes entre 7 i 11 anys en què es personalitzaran renyoneres vaqueres, el 2 de maig per al públic adolescent entre els 11 i els 18 anys en què es personalitzaran gorres i sabatilles i el 3 de maig per a majors d’edat en el qual es realitzaran diademes i adornaran peces pròpies.

A més, a l’Escola Municipal Infantil de Finestrat, EMUFI, el dia 3 de maig de 9.30 a 12.30 hores, es realitzarà el taller “Dones Referents: Yokio Kusama”. Un taller en el qual l’alumnat de 0 a 3 anys reproduirà les obres més conegudes de l’artista japonesa.

“Tindre una mirada igualitària els 365 dies a l’any i treballar la prevenció des d’edats primerenques és una qüestió que abordem des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Finestrat en col·laboració els centres educatius i les diferents àrees del consistori. Realitzar accions de sensibilització, conscienciació i prevenció enfocats als diferents públics, tant a menors com a majors durant tot l’any per a vetlar per una igualtat efectiva i real en el nostre municipi”, va afegir la regidora d’igualtat, Nati Algado Sellés.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA D’IGUALTAT, NATI ALGADO, A continuació:

GABINET DE PREMSA (17.04.2024)