L’Ajuntament de Finestrat inverteix 80.000€ a continuar modernitzant la seua xarxa de sanejament

La jove pilotari de Finestrat Reyes Picó aconsegueix el títol de Subcampiona autonòmica de frontó femení
21/05/2021
La Regidoria de Joventut organitza un curs de monitor de temps lliure per a augmentar les possibilitats laborals dels joves de Finestrat
24/05/2021

L’ÚLTIMA ACTUACIÓ, EXECUTADA A LA CALA, INTEGRA UN SISTEMA TELEMÀTIC PER A EVITAR ABOCAMENTS A LA VIA PÚBLICA EN EPISODIS DE PLUGES INTENSES

Els efectes de les precipitacions fortes en poc espai de temps que es produeixen amb la gota freda al Llevant continuen sent objectiu en matèria de prevenció per part de l’Ajuntament de Finestrat. En el seu moment van canalitzar de manera subterrània el tram final del barranc de la Cala per a evitar les inundacions a l’Avinguda Marina Baixa. Ara, han invertit prop de 80.000€ en la integració telemàtica del sistema de sanejament d’aigües residuals i pluvials amb l’objectiu d’evitar els abocaments que es produïen a la via pública quan la xarxa de sanejament es col·lapsava a causa de les fortes pluges.

En paraules del regidor d’Obres, José Vicente Lloret, “en les últimes setmanes hem estat realitzant una obra entre la zona comercial de Leroy Merlín i l’Avinguda Finestrat, just en l’encreuament amb el barranc de la Cala. En aqueixa zona hem instal·lat una nova sèrie de vàlvules automatitzades, així com diferents sensors de nivell i pluviomètrics que seran els encarregats d’activar el sistema d’obertura/tancament de les vàlvules. El que pretenem amb aquesta nova tecnologia és acabar d’una vegada per sempre amb el problema de les tapadores que s’alcen quan plou torrencialment a causa del col·lapse que es produeix en la xarxa”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR D’OBRES, JOSÉ VICENTE LLORET, ACÍ

Aquesta actuació forma part de la política de modernització d’infraestructures hidràuliques que porta avant l’Ajuntament de Finestrat en diversos punts del municipi per a millorar la xarxa de sanejament de residuals i pluvials. “És una inversió important de les quals no es veuen, com solc dir, però no per això menys significativa perquè suposa un pas qualitatiu en la gestió eficient del funcionament del sistema de sanejament municipal i, en conseqüència, per a previndre els efectes de les pluges intenses que cada vegada es produeixen amb major freqüència”.

El pressupost de l’actuació ascendeix a 80.000€ i està sufragat íntegrament des de l’Ajuntament de Finestrat.

GABINET DE PREMSA (21.5.2021)