L’Ajuntament de Finestrat es compromet a millorar les instal·lacions del consultori de la Cala

Joventut organitza el taller “Popcow” per a desenvolupar el talent dels jóvens emprenedors i impulsar la seua creativitat
03/04/2019
Finestrat organitza una reunió per a informar els pares amb fills nascuts en 2016 i 2017 sobre el procés de matrícula
04/04/2019

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, es va reunir ahir amb representants de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana en la Marina Baixa, Antonio Santonja, Director d’Atenció Primària i Ana María Hernández, Directora d’Infermeria en Atenció Primària per a avaluar les principals necessitats en matèria sanitària de la localitat.

En aquesta trobada van visitar el consultori de la Cala per a abordar la millora d’aquestes instal·lacions “perquè és un centre que dóna una assistència crucial a tots els veïns que resideixen en la Cala i també als turistes en els seus períodes de vacances”, va assenyalar l’alcalde. “Per tant, ens hem compromés des de l’Ajuntament a col·laborar econòmicament i redactar un projecte que millore les condicions de tots els professionals que presten el seu servei allí i, al mateix temps, a les més de 1.700 persones que, per targeta SIP, els correspon aquest consultori de l’Avinguda Marina Baixa”.

En aquesta reunió l’alcalde de Finestrat va traslladar reivindicacions pendents com l’augment del núm. de pediatres i metges d’Atenció Primària a Finestrat. “He d’agrair el tracte que ens van donar ahir tant el Director d’Atenció Primària com la Directora d’Infermeria. Són conscients que aquesta necessitat és real perquè en aquests moments hi ha metges que atenen a més de 2.500 targetes SIP”. En aquesta línia l’alcalde va invitar als partits de l’oposició de la localitat a sumar-se a aquesta petició a la Generalitat Valenciana per a augmentar el núm. de metges i pediatres a Finestrat. “No es tracta de defendre els interessos dels partits polítics, va indicar Juan Francisco Pérez, Es tracta de defendre els interessos dels nostres veïns. I és molt incongruent que els professionals que estan al capdavant de la Sanitat en la Marina Baixa reconeguen aqueixa necessitat i els partits que estan en l’oposició local neguen aqueixes carències. Per tant, espere que per 1a vegada en aquesta legislatura se sumixen a aquestes peticions”.

La primera autoritat local va posar en valor “els grans professionals que té la sanitat pública valenciana, però és una llàstima que aqueixa sensibilitat no es veja recolzada amb la gestió de la Conselleria de Sanitat”. Com a exemple va citar les instal·lacions de l’hospital comarcal “un dels pitjors de tota la Comunitat Valenciana, a la qual cosa s’uneix la falta de compliment de compromisos com el que van assumir en 2015 amb aquest Ajuntament per a dotar la població de més metges. Encara estem esperant. Espere i desig que complisquen la seua paraula abans de finalitze aquesta legislatura”.

(GABINET DE PREMSA: 03.04.19)