L’Ajuntament de Finestrat destinarà més d’1 milió d’euros en subvencions per a autònoms, PIMES i ajudes socials

Reial decret llei 10/2020, de 29 de març amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19
14/04/2020
Una onada de solidaritat inunda Finestrat amb nombrosos veïns treballant en la fabricació de màscares
14/04/2020

L’Ajuntament de Finestrat aprovarà un paquet de mesures econòmiques en el qual destinarà més d’1 milió d’euros en subvencions per als autònoms de la localitat, micro empreses implantades en el municipi i ajudes socials. L’alcalde de la localitat, Juan Francisco Pérez, s’ha reunit aquest matí amb el portaveu municipal del Partit Popular, Víctor Darío Llinares, el portaveu del PSOE, José Alfonso Llorca, així com l’edil d’Hisenda, José Vicente Lloret, on han decidit acordar l’aprovació d’aquesta línia d’ajudes. Segons la primera autoritat local, “l’objectiu d’aquestes mesures és ajudar a les famílies més necessitades del municipi que s’han vist afectades per la crisi sanitària provocada pel COVID-19 i reactivar així l’economia local”.

Aquesta línia d’ajudes s’estructurarà en 4 blocs. En primer lloc, es destinarà un romanent de 200.000€ per a incrementar la partida ja existent de 60.000€ per als Serveis Socials agrupats, en la qual la Comissió Tècnica d’aquest departament establirà els requisits i l’import a percebre per a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat. Segons va explicar l’alcalde “els requisits estaran fonamentats especialment atesa la precarietat econòmica de les famílies i alhora al nombre de membres que componga la unitat familiar”. Una altra de les mesures a adoptar serà la modificació de la subvenció de l’IBI. En aquest cas, la partida pressupostarà s’incrementarà fins als 200.000€ i, per primera vegada, s’inclourà una subvenció de fins al 100% en les taxes del fem. “En aquest cas aquells ciutadans que complisquen els requisits establits podran beneficiar-se de fins al 100% del total dels rebuts del fem i fins a un màxim de 300€ dels rebuts de l’IBI”, va indicar el primer edil.

D’altra banda, es convocarà una nova subvenció de 250.000€ que aniran destinats a ajudar a tots aquells autònoms i petites empreses locals que s’hagen vist obligades a tancar els seus negocis o aquelles que hagen vist minvats de manera considerable els seus ingressos, a causa d’aquesta alarma sanitària. Finalment, s’ha disposat aprovar una nova subvenció per a l’ajuda del lloguer, que tindrà una dotació pressupostària de 250.000€. Aquestes ajudes aniran destinades a aquelles persones que s’hagen vist afectades econòmicament per la situació actual a la qual estem fent front.

La setmana vinent els òrgans col·legiats competents donaran llum verda a aquestes mesures, aprovades de manera urgent i extraordinària, per a pal·liar l’impacte econòmic derivat de la crisi sanitària provocada pel COVID-19. Així mateix, a través d’aquests òrgans es convocaran les noves subvencions i els requisits per a poder optar a aquestes ajudes.

Pérez va destacar que “es tracta d’una mesura molt ambiciosa que un municipi com el de Finestrat destine més d’1 milió d’euros en aquesta inversió social, però al seu torn, considerem que és del tot necessària per a ajudar a les famílies més necessitades i reactivar així l’economia local i empresarial del municipi. A més d’aprovar el major paquet de mesures econòmiques aprovades fins hui, vull ressaltar que encara que siguem un equip de govern amb majoria absoluta, considere que tots els partits polítics tenim alguna cosa a aportar i per això he decidit comptar amb l’opinió del portaveu del grup municipal socialista. Agrair el consens al qual hem arribat per i per al poble de Finestrat”.

(GABINET PREMSA. 02.04.2020)