L’Ajuntament de Finestrat continua treballant en la consolidació de la Penya amb la demolició de dos immobles afectades pels despreniments

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: dijous 21 de novembre, 9:00h
20/11/2019
Finestrat reivindica la necessitat de lluitar contra la violència de gènere
21/11/2019

L’ALCALDE VA VISITAR LES OBRES DE DEMOLICIÓ DE LES CASAS ON S’UBICARÀ UNA PLAÇA-MIRADOR

El nucli històric de Finestrat comptarà en pròximes dates amb una plaça-mirador sobre la Penya. Aquesta actuació s’ubicarà en el solar que deixaran dos immobles afectats pels despreniments del talús i que van ser adquirits pel consistori per a la seua demolició. L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va visitar la zona on s’està executant aquest derrocament acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Víctor Darío Llinares, l’edil d’Obres i Projectes, José Vicente Lloret i els tècnics encarregats del projecte. Quant al pressupost de l’obra de demolició ascendeix a 48.000€.

En paraules de la primera autoritat local, Juan Francisco Pérez, des de “l’Ajuntament seguim avant amb els treballs de contenció i consolidació de la Penya de Finestrat. En aquesta ocasió, es tracta de la demolició de dos immobles del carrer Fondo que van ser declarades en ruïna a causa dels clavills i despreniments del terreny, amb el risc que això suposava per a la seguretat de tots”. Després del derrocament es reprendran els treballs de consolidació del terreny que estaven interromputs per la inestabilitat d’aquestes construccions. “Una vegada finalitzats aqueixos treballs, va indicar l’alcalde, “aprofitarem aqueix espai per a crear una plaça-mirador, creant així un incentiu més per a visitar el nostre nucli històric tradicional”.

POTS ESCOLTAR ACÍ LES DECLARACIONS

Des del departament d’Arquitectura de l’Ajuntament de Finestrat ja s’està elaborant el projecte per a incorporar aqueix sòl a la trama urbana de manera que quede integrat amb la resta del conjunt històric del nucli urbà. “La nostra idea és alçar dues façanes per a evitar que quede buit el buit que ara deixaran aquestes vivendes i així mantindre la imatge tan característica i pictòrica del nostre nucli històric amb les cases penjolls sobre la Penya. Una vegada alçades aquestes façanes i en sintonia amb els altres habitatges habilitarem per darrere una plaça-mirador amb vista al mar”. “A més, va afegir l’alcalde, continuarem treballant a millorar l’estabilitat del talús. Des de 2014 s’ha invertit més d’1 milió d’Euros en aquesta comesa. És cert que les zones més insegures ja es troben estabilitzades. No obstant això, la qual cosa volem és continuar treballant perquè totes les zones mantinguen la seua estabilitat”.

GABINET DE PREMSA (19.11.19)