L’Ajuntament de Finestrat avança en sostenibilitat amb un centre de compostatge comunitari a la zona de la Foia

Finestrat comença el procés administratiu per a construir la seua Residència i Centre de Dia per a persones majors
01/08/2019
Segueixen les “Sensacions d’estiu” a Finestrat amb el teatre infantil “Astronauta Llunàtic”
05/08/2019

La Diputació subvenciona amb 12.000€ aquesta actuació de la Regidoria de medi ambient

L’Ajuntament de Finestrat crearà un centre de compostatge comunitari a la zona de La Foia comptant amb una subvenció de 12.000€ de la Diputació d’Alacant. El regidor de medi ambient, David Alarcón, junt amb el tècnic d’aquesta Regidoria, Felipe Martínez, va visitar l’àrea d’actuació on està previst executar aquest centre de compostatge comunitari per a convertir en fertilitzant natural les restes orgàniques i de poda.

El compostatge és un procés de transformació natural dels residus orgànics (restes de menjar que es tira habitualment al fem…) per a obtindre compost, un abonament natural que serveix per a aportar nutrients a la terra. En paraules de l’edil de medi ambient, “un dels nostres majors compromisos amb la ciutadania és continuar aplicant polítiques d’estalvi energètic, consum d’aigua i sostenibilitat. En aquest sentit, ens va paréixer molt apropiat sol·licitar aquesta subvenció a la Diputació d’Alacant per a fer possible un Centre de Compostatge Comunitari on crearem fertilitzant natural a partir dels residus orgànics”.

Els beneficis mediambientals d’aquest sistema són múltiples perquè proporciona un compost de qualitat per a les plantes, millora la salut del sòl de manera natural, sense compostos químics i també permet la gestió de part dels residus de la poda generats en el propi municipi en incloure’ls en aquest procés de reciclatge.