L’Ajuntament de Finestrat aprova 22 milions€ de pressupost municipal per a 2024

Sessió plenària extraordinària Ajuntament de Finestrat: dimarts 27 de febrer a les 09.00 hores.
27/02/2024
El Ayuntamiento de Finestrat pone en marcha el proyecto pionero “Pies del futuro” para realizar revisiones de la salud de los pies de los escolares
28/02/2024

“SÓN PRESSUPOSTOS DE CARÀCTER SOCIAL I EMPRENEDOR”, VA AFIRMAR L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA

ENTRE ELS GRANS PROJECTES: L’INICI DE LES OBRES DE L’INSTITUT I DE LA 2a GUARDERIA MUNICIPAL

Finestrat aprova 22 milions d’euros de pressupost municipal per a l’any 2024. Són 3 milions més en ingressos, respecte a l’any passat, per a portar avant un ambiciós pressupost que suposarà una gran aposta per les polítiques socials, l’educació, l’esport i les famílies.

Al final de la sessió plenària extraordinària en la qual hui van ser aprovats l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va definir aquests pressupostos com a “socials i emprenedors” “perquè continuem fent costat a les persones en situació de major vulnerabilitat i, al mateix temps, continuem emprenent amb importants inversions, sobretot en matèria d’Educació. Serà l’any de començar les obres de l’Institut. Serà l’any de començar a construir la 2a Escola Infantil.”

En eixa mateixa línia d’emprenedoria l’alcalde va parlar d’obres importants i innovadores com l’elevador que connectarà la Plaça de la Unió Europea amb la zona més alta del centre històric, així com actuacions de renovació en dependències municipals, i millores en partides rurals i urbanitzacions de Finestrat.

La política pressupostària en els últims anys d’equilibri entre ingressos, despeses i, sobretot, inversions ha generat un romanent de tresoreria que supera els 7 milions d’euros. “Per tant, nosaltres estem preparats per a col·laborar amb les administracions que decidisquen complir amb serveis tan essencials com la seguretat a Finestrat. Si el Ministeri de l’Interior, per fi, es decideix a construir la Caserna de la Guàrdia Civil aquest Ajuntament activarà el seu romanent per a col·laborar amb ells en l’execució d’aquestes obres”. I la mateixa situació es dona en el cas de l’Església parroquial de Sant Bertomeu.

Finalment, l’alcalde va qualificar el pressupost 2024 com un document obert i viu, que vela per mantindre el caràcter d’immediatesa i proximitat d’aquest Ajuntament: “Si hem de modificar-ho per a atendre les necessitats de la ciutadania ho tornarem a fer perquè ací el més important és prestar serveis de qualitat a tots els veïns”, va concloure.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

En política social, es mantenen les actuals ajudes socials per a les famílies en risc de vulnerabilitat, així com les ajudes a les famílies de 0 a 3 anys en Escoles Infantils i als estudiants universitaris.

L’alcalde també ha volgut recordar que segueixen en vigor totes les bonificacions sobre impostos i taxes municipals com l’IBI, el fem, la plusvàlua i l’impost de circulació “el que representa també una manera d’ajudar als veïns de Finestrat”.

En matèria esportiva es pretén avançar en les instal·lacions esportives del complex de La Foia i reurbanitzar tota la zona per a fer-la més accessible i amb millors serveis.

Durant aquest any es continuaran desenvolupant els projectes previstos en els Fons Next Generation dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí com la consolidació del talús de La Penya, ja en execució, l’elevador al Castell o l’anell verd per als vianants.

En el mateix pressupost es contempla la participació en diferents fons de l’estat, de cooperació amb la Generalitat Valenciana i amb la Diputació d’Alacant que permeten abordar diferents projectes en les diferents regidories, com són els actuals Plans d’Ocupació de LABORA.

Una vegada més, continua avant el compromís amb tots els clubs esportius i associacions culturals a través de convenis que garanteixen la seua labor en el municipi de Finestrat.

GABINET DE PREMSA (27.2.2024)