L’Ajuntament de Finestrat adquireix purificadors d’aire per a totes les aules dels col·legis de la localitat

Suspés el futbol base pel temporal. El voleibol per a fins a finals de gener
08/01/2021
Finestrat anuncia la convocatòria d’ajudes “EMPRENEM COMERÇ 2021” de la Generalitat
12/01/2021

L’Ajuntament de Finestrat adquireix purificadors d’aire amb filtres HEPA per a totes les aules dels col·legis del municipi. La previsió és que aquesta mateixa setmana s’instal·len a les aules del CEIP “Puig Campana”, del CEIP “Balcó de Finestrat”, a l’Escola Infantil Municipal (EMUFI) i també a les sales municipals on s’imparteixen les classes de repàs.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, “no podem esperar que ens arriben els purificadors de la Conselleria d’Educació. L’hivern se’ns ha tirat damunt. La situació de les aules és preocupant perquè a causa de la pandèmia tenen les finestres obertes. I comencen a arribar les queixes de les famílies pel fred que passen els menors perquè estem en plena ona i no serà l’única. Davant aquesta situació des del consistori adquirirem purificadors per a totes les aules dels col·legis, també de l’Escola Infantil per a bebés fins a 3 anys, a més de les aules municipals on s’imparteixen classes de repàs”.

Els purificadors d’aire estan previstos entre les mesures que té pendent la Conselleria d’Educació de la Generalitat, però als col·legis de Finestrat només els corresponen 5 unitats: 2 en el col·legi “Puig Campana” i 3 en el “Balcó de Finestrat” quan cada centre té 11 i 26 aules, respectivament.

“No sabem quan arribaren els purificadors de la Conselleria”, va afegir l’alcalde.” “Per tant, si l’activitat lectiva no es paralitza el que hem de fer com a Ajuntament és avançar-nos i adquirir els mecanismes que permeten reforçar la seguretat a les aules enfront de la pandèmia i, al mateix temps, que els nostres alumnes puguen estar en les classes amb les finestres tancades, sobretot en aquests moments que la situació climatològica és tan adversa. No es deixarà de ventilar les aules, va assegurar l’alcalde, “però aquesta mesura sí que permetrà que alumnat i professorat estiguen una mica més còmodes i segurs en el desenvolupament de les classes”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ 

La previsió és que els purificadors de l’Ajuntament s’instal·len aquesta mateixa setmana en totes les aules amb una inversió entorn dels 25.000€.

Els purificadors d’aire amb filtre HEPA recullen l’aire d’una estada i el fa passar per uns filtres especials. En el cas del filtre HEPA assegura la purificació de més del 90% de l’aire d’una estada. Capten àcars, pols, bacteris, virus i altres components que suren en l’aire. També compta amb un altre filtre de carbó actiu que purifica l’aire i, finalment, un catalitzador amb nano platí que desinfecta i millora la qualitat de l’aire. En el cas dels purificadors que adquirirà Finestrat per als col·legis no necessiten instal·lació, només endollar-se al corrent elèctric.

Actualment, ja hi ha instal·lat un purificador DT.-E85R a l’aula on assagen tots els educands de l’Escola de Música del Centre Musical Puig Campana de Finestrat.

GABINET DE PREMSA (11.01.2021)