L’Ajuntament convoca al teixit empresarial i associatiu a la creació de la Comissió d’Igualtat de Finestrat

Els consultoris mèdics de Finestrat assumiran el control del SINTROM a partir d’aquest mes de març
04/03/2020
La Regidoria de Joventut invita els jóvens a ser els protagonistes del cartell de la pròxima Agenda Jove Finestrat
05/03/2020

La Setmana de la Dona de Finestrat comença demà, dijous 5 de març, en la Casa de Cultura amb la creació de la Comissió d’Igualtat a què s’han convocat a representants de l’àmbit empresarial i associatiu de la localitat. La regidora d’Igualtat i Dona, María Llorca, va recordar que el passat mes de novembre la corporació en ple va aprovar per unanimitat el primer Pla municipal d’Igualtat d’oportunitats entre hòmens i dones de Finestrat. “És un document de què em sent molt orgullosa perquè poques localitats amb menys de 10.000 habitants disposen d’aquest full de ruta que no és fixa, sinó dinàmica. Per això, ara avancem amb la convocatòria per a crear una comissió en què estiguen representats tots els àmbits, des de les empreses que són més de 500, fins a les associacions locals de caràcter lúdic, festiu, esportiu o social com la pròpia Associació de Dones de Finestrat. Tots estan invitats a tindre representació en aquesta Comissió amb què volem remar, tots junts, cap a la igualtat real i efectiva entre hòmens i dones”.

Actes Setmana de la Dona de Finestrat
El programa d’actes que commemoren a Finestrat el “Dia Internacional de la Dona” seguiran aquest divendres, dia 6, amb el XX Trobada de Dones de la Marina Baixa que tindrà lloc a Benidorm. “Des de Finestrat hem esgotat totes les places disponibles per a participar en aquesta trobada comarcal que té com a acte més important el concert “Música per la Igualtat” interpretat per 65 dones, sota la batuta de la directora d’Orquestra, Irene Isabel García Esteban”. Com a antesala al concert, la pròpia directora oferirà una xarrada amb el títol ‘La dona en la Direcció d’Orquestra’. Per a les persones que ja han reservat la seua plaça, l’autobús eixirà des de La Fonteta a les 17:00 hores.

El següent acte serà el “Dinar de la Dona” que organitza l’Associació de Dones de Finestrat aquest dissabte, dia 7, amb més de 100 assistents confirmades, en la Sala Jove, a les 14:00 hores.

Finalment, per al diumenge 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s’ha programat el concert del Duo Nannerl compost per Anna María Badía Nikiforova al violí i Elizaveta Yaroshinkaia al piano els que interpretaran composicions de Clara Shumman, Lili Boulanger i Amy Beach, entre altres. Serà en la Casa de Cultura a partir de les 19:00 hores. “Per a finalitzar aquesta setmana tan especial vos invitem a acompanyar-nos en aquest concert sublim en què podrem escoltar dos solistes reconegudes a nivell internacional per la seua formació i el seu talent artístic”, va concloure l’edil, María Llorca.

(GABINET DE PREMSA.4.3.2020)