L’Ajuntament continua recolzant a veïns de Finestrat en desocupació amb jornades formatives per a trobar treball

Finestrat se suma a l’Hora del Planeta i aquest dissabte 26 apagarà 1 hora l’enllumenat ornamental de la Penya i la platja
21/03/2022
Finestrat, referent com a Destinació Turística Intel·ligent en l’esdeveniment “Solucions tecnològiques per al sector” a Madrid
24/03/2022

LA JORNADA, QUE VA PENJAR EL CARTELL DE COMPLET, ES VA CELEBRAR EN EL VIVER D’EMPRESES AMB ORIENTADORS DE LABORA

La jornada per a ajudar a trobar treball que va impulsar la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Finestrat s’ha celebrat aquest matí penjant el cartell de complet. La regidora de Formació i d’Empresa, Donna Rebecca Plummer, va assistir a donar la benvinguda als assistents, prop de 30, i per a animar-los a aprofitar al màxim aquesta jornada “en la qual els orientarem de manera pròxima i adaptada a cada necessitat en com abordar la cerca de treball. Des dels canals tradicionals fins a les noves alternatives digitals, portals d’ocupació, perfils professionals de Linkedin, etc.”

La sessió va arrancar amb una xarrada orientativa per part dels tècnics de LABORA, Paula Arroyo i Juan Antonio, sobre currículum vitae, com confeccionar-ho i actualitzar-ho, de quina manera rebre alertes d’ofertes de treball per correu electrònic o quines aplicacions mòbils utilitzar per a estar al dia sobre noves propostes laborals. Seguidament va haver-hi opció de participar en una tutoria personalitzada amb els assistents per a aprofundir en cada cas concret i plantejar solucions personalitzades.

Segueixen obertes inscripcions als tallers d’ocupabilitat per a joves

En aquesta mateixa dinàmica des de la Regidoria de Joventut també han llançat un programa gratuït per a acostar als joves al mercat laboral en la recta final dels seus estudis. Aquest programa formatiu compta amb el suport de LABORA i se celebrarà diversos dijous de març, abril i maig al Centre Juvenil Finestrat i en horari de 16.30 a 18.00 hores. Les inscripcions es poden formalitzar en el WhatsApp 606 936 432, en el correu electrònic joventut@finestrat.org o en el perfil d’Instagram @joventutfinestrat

El programa de les jornades d’ocupabilitat per a joves és el següent:

Dijous 24 de març. Mercat laboral, objectiu professional i garantia juvenil. Per a donar a conéixer la situació actual del mercat laboral, ajudar els joves a definir els seus objectius professionals en funció de la trajectòria acadèmica o laboral. També els explicaran els programes de Garantia Juvenil que tenen al seu abast i els serveis que LABORA (Servei Valencià Ocupació) posa a la seua disposició.

Dijous 7 d’abril: Com elaborar el teu currículum teoria i pràctica. Aprendran tècniques per a elaborar el seu currículum i podran realitzar-lo en la mateixa jornada formativa, a l’Aula d’Informàtica del Centre Juvenil.

Dijous 21 d’abril: Treballar a Europa: la jornada s’orientarà a aquelles persones que tinguen interés a treballar a Europa.

Dijous 12 de maig: Afrontar una entrevista de treball amb dinàmiques de grup i pautes per a superar amb èxit els processos de selecció de personal.

Dijous 19 de maig. Com destacar en les xarxes socials, aprendre a manejar apps de cerca d’ocupació i confeccionar un perfil professional en la xarxa Linkedin.

En paraules de la regidora de Joventut, Nati Algado, “amb aquestes jornades volem donar resposta a una de les principals peticions que ens han traslladat els joves en el Fòrum Jove i també en les enquestes. Molts estan acabant els seus estudis i no saben com afrontar la cerca d’ocupació. Per això, hem impulsat aquestes jornades formatives, amb suport de LABORA, moltes pràctiques i dinàmiques, amb les quals es podran emportar a casa el seu currículum fet, podran crear el seu propi perfil en Linkedin i també aprendre a enfrontar-se a una entrevista de treball, entre altres qüestions que podran veure ací al Centre Juvenil Finestrat”.

(GABINET PREMSA.22.3.2022)